De nieuwe sound van The Heyz!

15-09-2011 @ 21:32

De afgelopen twee jaar timmerden de mannen van de Noordwijkse band The Heyz hard aan de weg. Zij brachten twee singles uit; “My Dear Mother Angel” en “Tick Tock”, die de band veel airplay bezorgde op Radio 2. Ze speelden ook in het Tros Muziekcafe, dat de interesse wekte van 3FM waar de band al meerdere keren live optrad, o.a. bij Giel Beelen. Na deze periode van veel optreden en ervaring opdoen, is de band klaar voor het echte werk en komt het met een knaller van een nieuwe single waar niemand nog omheen kan!

Als je de nieuwe single “Melody” van The Heyz beluisterd zul je meteen merken dat de band is geëvolueerd. De band schudt het nogal brave imago van zich af en komt met een wat  stoerdere sound, die het melodieuze heeft van bands als Kaiser Chiefs en Das Pop maar daar een eigen draai aan weet te geven. “Melody” laat horen dat de jongens kunnen rocken maar tevens hun identiteit niet verloochenen.

The Heyz parade
De nieuwe single zal 24 september worden gelanceerd met een live concert op een boot die door de grachten van Amsterdam zal varen. Deze schuit, die vol zal staan met 120 fans, zal enkele hotspots in de hoofdstad aandoen waar de jongens van the Heyz live hun nieuwe single ten gehore zullen brengen. Ook zal op deze dag de videoclip van de nieuwe single worden gelanceerd, die de band deze zomer in Italië opnam. “Melody” is een voorproefje van het nieuwe album dat in het voorjaar van 2012 zal verschijnen.

www.theheyz.com
www.myspace.com/theheyz
http://twitter.com/TheHeyz
http://theheyz.bandcamp.com