Landelijk mediafestival in Hilversum

20-04-2011 @ 21:47

Hilversum is het eerste weekeinde van september toneel van een landelijk evenement: het Hilversum Media Festival. Voor het eerst werken alle publieke en de belangrijkste commerciële omroepen mee. Zij zorgen voor een afwisselende programmering op in totaal acht podia.

Het gratis te bezoeken driedaagse festival is een soort uitmarkt voor de omroepen, jubileumfeest voor zestig jaar televisie in Nederland én visitekaartje van Hilversum mediastad ineen.

Hilversum rekent op honderd- tot honderdvijftigduizend bezoekers, het merendeel op zaterdag 3 september. Het is de bedoeling dat de menigte rouleert langs de bühnes, zegt Berry de Jong van evenementenbureau Starlive dat het festival in opdracht van de gemeente coördineert. ,,Net als bij Lowlands.’’

Er komen podia op het Media Park, het Langgewenst, de kop van de Groest, het Dudokpark, de Kerkbrink, De Kei en binnenpodia in Gooiland en De Vorstin. De programmering is nog niet bekend, maar het gaat sowieso om optredens van topniveau.

Wie per auto komt, wordt gedirigeerd naar grote ad-hocparkeerterreinen bij de A1-afrit Baarn (Nijhof) en bij Crailo, met een gezamenlijke capaciteit van 15.000 auto’s. Connexxion verzorgt vervoer naar Hilversum en pendeldiensten tussen de podia.

bron: http://www.gooieneemlander.nl/