Spontane RAVE in centrum van Utrecht

20-04-2011 @ 17:34

Het festivalseizoen staat weer voor de deur! Omdat te vieren heeft het kersverse festival Symphonica Elektronica afgelopen zaterdag 16 april in Utrecht de allereerste “Flash Rave” georganiseerd, de “5 minutes OFF Love paRAVE”. Om klokslag vijf uur werd het Moreelsepark omgetoverd tot een mini festival met meer dan 700 dansende en springende liefhebbers. Met DJ’s Nuno dos Santos, Maarten Pordon en Pitto achter de draaitafels werd de 5 minuten durende rave een ode aan de elektronische muziek welke de afgelopen decennia definitief zijn plek gevonden heeft in de muziekindustrie.

Zonder bekendmaking van de locatie gonsde het op facebook al van de geruchten.  Voor de organisatie was het daarom tot op 15 minuten voor aanvang spannend hoe de opkomst zou zijn, “ik ben zelden zo zenuwachtig voor een optreden, laat staan voor een optreden van 5 minuten” lacht Maarten Pordon, een van de initiatiefnemers van deze feelgood dans actie.

Ook toevallige voorbijgangers juichten het initiatief toe. Na 5 minuten dansen en springen blijft er een park met vrolijke mensen achter, een zeer geslaagde en unieke actie wat definitief het festivalseizoen geopend heeft. Op 14 Mei is Symphonica Elektronica Festival bij de Haarrijnse Plas in Utrecht, met o.a. Aeroplane, Tiefschwarz, Mauro Picotto en vele andere. Een verslag van deze actie is terug te zien op youtube.

http://www.youtube.com/watch?v=bZvYQhE821o

Informatie:
* Event: Symphonica Elektronica Festival
* Datum: zaterdag 14.05.2011
* Locatie: Haarrijnse Plas, Utrecht
* Tijden: 13:00 - 23:00
* Tickets: vvk: 27,50 ex fee
* Aantal tickets: 3000
* Website/Lineup/Tickets: www.setfest.nl