Derde album van Marike Jager uit op 1 april

23-03-2011 @ 20:20

Marike Jager won al de Grote Prijs van Nederland (2003) en de Essent Award (2007) en ze werd 2x genomineerd voor een Edison Award. De Volkskrant noemde haar ‘een aanwinst voor de popmuziek’; geen ‘one-hit-wonder’, maar een authentieke singer/singwriter die met prachtige liedjes het publiek blijft overtuigen.

Marike debuteerde in 2006 met haar album 'The Beauty Around', in 2008 gevolgd door 'Celia trigger'. Met haar nieuwe album ‘Here comes the night’ verrassen Marike en haar band opnieuw met een lange, filmische trip. Niet voor niets bleek meervoudig Grammy winnaar Tchad Blake (Tom Waits, The Black Keys, Elvis Costello, Sheryl Crow) meer dan bereid het album te mixen. De energieke melancholie van het oude werk is gebleven, maar het geluid is uitgediept, de muziek is vol van de zinderende swing die een nacht bijzonder maakt. Het bruist als nooit tevoren. Het zijn drukke jaren voor Marike en haar band (met op toetsen en bas Henk Jan Heuvelink en Nicky Hustinx op drums). Er waren de albums, de optredens, de live-dvd, het eigen label (Morning Coffee Records) en het tv-presentatiewerk van Marike. Maar al dat avonturieren heeft geloond; 'Here comes the night' is een album die je midden in de nachtelijke stad dropt, glijdend over natgeregende kinderkopjes en foeterend omdat je geen polaroidcamera bij hebt. Een album om plannen-met-honderd-vrienden bij te maken. Te drinken. En te besluiten, wanneer het ochtendgloren tegen de nacht aan tikt: Marike Jager strikes again.

CD-presentatie-shows:
05 april – Paradiso – Amsterdam
14 april – Lux – Nijmegen

De eerste single “Traveller” wordt al veelvuldig gedraaid op diverse Nederlandse radiostations, staat op de Radio1-playlist en Marike was al te horen op Radio3FM bij Rob Stenders en Giel Beelen. Daarnaast was ze ook al te zien en te horen bij De Wereld Draait Door! 

Tracklisting:
01 Here comes the night
02 Listen to your baby
03 Traveller
04 Natural way
05 Break the law
06 Keep me warm
07 Rusty
08 Faster
09 Covered
10 Don’t erase me
11 Back home

De gatefold-lp-editie is van lekker zwaar 180 grams vinyl en bevat als bonus een A2-poster, de reguliere cd-editie verschijnt in een mooie 6 panel-digipack en bij de gelimiteerde CD-digi-box-editie bevindt zich deze cd-digi in een fraaie blikken trommel met logo-opdruk, een glow-in-the-dark-verrassing, kans op een extra surprise (de zgn. ‘gouden wikkels’) en een exclusieve 100% marike-zuivere kussensloop met titel-tekst.

Marike Jager
"Here comes the night"
Release: 01-04-2011
Bestelnr CD: MCR016 (digi-box)
Bestelnr LP: MCR015
Bestelnr CD: MCR014 (reguliere CD)

Label: Morning Coffee records
distributie: rough trade

http://www.marikejager.com/