LANCERING NIEUW ALBUM BLAXTAR 'OZMO6:2' OP BIJZONDERE LOCATIE

02-04-2010 @ 17:39

Kevin de Randamie, beter bekend als Blaxtar, is een Nederlandse hiphop artiest van Surinaamse afkomst. Hij komt uit een uitermate muzikale familie met broers-rappers O-Dog en Typhoon en zus-zangeres Dinopha. Blaxtar start in de rapformatie Rudeteenz samen met Typhoon en het drietal dat later verder gaat als Opgezwolle (Sticky Steez, Phreako Rico en Dippy Delic) en dat tegenwoordig de naam Fakkelbrigade heeft.
Blaxtar begint zijn carriere met muziekmaken in het Engels, maar na onenigheid met zijn toenmalige muzieklabel wordt zijn Engelstalige album niet uitgebracht. Vervolgens maakt hij de overstap naar het Nederlands, in 2006 verschijnt het album Ozmoses, waarop hij laat horen dat hij de gave heeft van sterke teksten maken.
In december 2006 wint Blaxtar de Grote Prijs van Nederland en ontvangt € 5000, opnametijd in een studio, 750 exemplaren van de promosingle, een releaseparty en bekendheid.
In januari 2007 verschijnt het tweede album "Chronozbaäl" op zijn eigen label, Raen Music. Aan de productie van het album werkten mee Wayne Alwart (executive producer), Rogér del Prado, Nav, Jetset en MPC. Daarnaast staat er een co-productie op van Blaxtar met componist Yigal Roos. Ook Dinopha werkt mee en April Alice zingt mee op 'Proloog'. Op het album is Blaxtar voor t eerst actief als poet ('Spoken').
In 2007 ontvangt Blaxtar de Essent Award en treedt o.a. op tijdens Lowlands.

31 Maart jl. is in Amsterdam het 3e album van Blaxtar gelanceerd op een bijzondere plaats, nl. Tuschinsky! Nog niet eerder was op deze locatie een album-presentatie. Vanwege mogelijke geluidsoverlast (max 80 db toegestaan) werd besloten om de presentatie met koptelefoons te doen. Erg goed, want het voorkomt ook dat tijdens de presentatie door het publiek er doorheen gepraat kon worden. Iedereen heeft een koptelefoon op en moet dus ook wel luisteren. De presentatie is uitermate professioneel, mooie entourage in een schilderachtige omgeving, Blaxtar wordt bijgestaan door 3 mooie zangeressen en een uit 4 man bestaande band: toetsen, drums, gitaar en bas. Daarvoor is het publiek geinstrueert via een robotstem om de aangereikte koptelefoon op te zetten.
Tussen de nummers door kan Blaxtar zijn publiek fluisterend toespreken. Dat maakt het optreden extra intiem en zeer direct en een uitermate aandachtig luisterend publiek. Gaaf!
Ozmo6:2 wordt op een zeer speciale manier geintroduceerd bij het publiek. De sterke teksten en soms best wel pittige heavy muziekflitsen zijn indrukwekkend. En dan de specifieke nummers. Meest opvallend / indrukkwekkend zijn: We Leven Nog Steeds, Oorlog, maar de rest steekt meer dan boven de middelmaat uit en indien nog niet ontdekt (buiten de hiphop scene) Nederland heeft er een groot talent bij. Na afloop van het optreden kreeg Blaxtar het 1e exemplaar van zijn nieuwe album uit handen van Pete Philley.

Ga hem zien en horen.
18 april : Blaxtar en Kern Koppen in de Melkweg! Amsterdam
5 mei 2010 @ Bevrijdingsfestival, Zwolle
11 juni 2010 @ The Hague Jazz, Den Haag

http://blaxtar.com/
http://www.myspace.com/biggyblax