Marco Borsato & Guus Meeuwis, Caro Emerald, Kane genomineerd voor Beste Nederlandse lied 2010

03-02-2011 @ 09:30

De genomineerden voor het Beste Nederlandse lied 2010 zijn bekendgemaakt door de organisatie van het Buma Harpen Gala 2011. De genomineerden voor het Beste Nederlandse lied zijn Marco Borsato en Guus Meeuwis met ‘Schouder aan Schouder’, Kane met ‘No Surrender’ en Caro Emerald met ‘A night like this’. Het Beste Nederlandse lied wordt jaarlijks uitgereikt aan een Nederlandse artiest en componist(en) die geselecteerd zijn op basis van de best verkochte en meest gedraaide songs van het afgelopen jaar.

De uiteindelijke winnaar van het Beste Nederlandse lied 2010 zal bekend worden gemaakt tijdens het Buma Harpen Gala op donderdag 3 maart in Vredenburg Leidsche Rijn te Utrecht. Yolanthe Sneijder-Cabau presenteert het gala dat live te zien is bij de TROS op Nederland 3 om 20:30 uur.

Naast de prijs voor Beste Nederlandse lied worden op het Buma Harpen Gala ook de Buma Gouden en Zilveren Harp en de Buma Exportprijs uitgereikt. De Buma Gouden Harp is de hoogste onderscheiding die door Buma Cultuur wordt uitgereikt. Het is een prijs bestemd voor muziekauteurs en artiesten die zich in hun carrière op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse muziek. De Buma Zilveren Harp is bedoeld om jonge scheppende of uitvoerende artiesten te bekronen die al een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse muziek hebben geleverd. De winnaars voor het Beste Nederlandse lied, de Buma Gouden en Zilveren Harp worden gekozen door auteurs en artiesten die zich hebben aangesloten bij Buma. De Exportprijs van Buma Cultuur wordt jaarlijks toegekend aan de artiesten en auteurs die het meest succesvol zijn met Nederlands muziekcopyright in het buitenland.

Live tv-uitzending
Tijdens een spetterend gala krijgen de beste Nederlandse auteurs en artiesten van het afgelopen jaar deze belangrijke prijzen uitgereikt. Tijdens de live uitzending treden de winnende artiesten op met het Metropole Orkest, onder leiding van Jules Buckley, en zijn er bijzondere muzikale gasten die een optreden verzorgen.

http://www.bumacultuur.nl/