Joan Baez voor eenmalige show naar Eindhoven

28-01-2011 @ 10:18

Onder het motto 'An intimate evening with' geeft de legendarische singer-songwriter Joan Baez op woensdag 13 april 2011 een concert in Muziekgebouw Eindhoven. Dit enige optreden in Nederland maakt deel uit van een kleinschalige tournee die zij dit voorjaar doet.

De carrière van Joan Baez beslaat meer dan 50 jaar. Haar debuut op een groot podium maakte ze al in 1959 op het Newport Folk Festival, Een aantal jaren later introduceerde Joan Baez Bob Dylan aan het publiek door hem mee op tour te nemen en samen met hem nummers op te nemen. Baez’ rol als inspirator gold ook voor de nummers die zij aan anderen voorstelde, waaronder ‘Babe, I’m gonna leave you’ (Led Zeppelin) en ‘House of the Rising Sun’ (The Animals).

Afgelopen jaar verscheen het levensverhaal van Joan Baez op de gecombineerde dvd/cd ‘How Sweet The Sound’. In 2009 vervolmaakte ze haar trilogie met producer Steve Earle met het album ‘Day After Tomorrow’, na ‘Dark Chords On a Big Guitar’, uit 2003 en het live album ‘Bowery Songs’, dat in 2005 verscheen. Haar oeuvre bestaat inmiddels uit meer dan 40 albums.

Joan Baez geldt als een van de prominente leden van de protestgeneratie. Zo zong zij zowel op zeepkistjes bij manifestaties als tijdens de beroemde mars van Martin Luther King bij het Lincoln monument. In 1966 stond Joan Baez aan de zijde van Cesar Chavez voor het bedingen van eerlijke lonen voor geïmmigreerde arbeiders, om via een groot aantal andere acties, wereldtournees en protesten in 2008 nog de verjaardag van Nelson Mandela in Londen muzikaal te illustreren.

Joan Baez is in haar lange carrière onderscheiden met een groot aantal gouden albums, singles en awards, waaronder een Grammy Lifetime Achievement Award in 2007 en in 2010 werd ze opgenomen in de Grammy Rock and Roll Hall of Fame.

Tickets zijn vanaf aanstaande zaterdag 29 januari verkrijgbaar via Muziekgebouw Eindhoven:
www.muziekgebouweindhoven.nl, 040-244 20 20

http://www.joanbaez.com/