Paradoxaal nieuw album van The Streets

13-01-2011 @ 18:57

Op 4 februari wordt het zeer persoonlijke vijfde en laatste studioalbum van The Streets uitgebracht, getiteld Computers and Blues. Mike Skinner, beter bekend als The Streets, mag wel tot één van de meest succesvolle en vooraanstaande artiesten van de UK gerekend worden. Hij geeft op dit album weer een uitgesproken, eigen reflectie van zijn uitzonderlijke kijk op de wereld. Het rock/rap album gaat terug naar de basis, maar is tegelijkertijd ook vernieuwend en baanbrekend. De eerste single is Going Through Hell, bekijk hier de video.
    
De titel Computers And Blues komt voort uit de paradox tussen het moderne en het traditionele en het vinden van de gemene deler. Mike Skinner zegt hierover: “The first album was extremely British and quite odd; the second album was extremely a story; the third album was extremely extreme; the fourth album was extremely philosophical; whereas this album is extremely balanced. It’s got bits of all of the others in and hopefully brings them all together in a satisfying way.
 
Mike Skinner is afkomstig uit Birmingham, Engeland. In 2002 bracht hij zijn eerste studioalbum uit en deed hiermee de Britse garage scene op haar grondvesten schudden. Zijn combinatie van garage, house, R&B en rap, en daarbij de lyrics die gebaseerd zijn op zijn eigen, typische kijk op de wereld werden zijn handelsmerk. Hij verkocht wereldwijd miljoenen albums en werd in Nederland vooral bekend door de hit Dry Your Eyes.
 
THE STREETS "Computers And Blues"
Release: 4 februari 2011
warner music
    
www.the-streets.co.uk