Erik de Zwart introduceert initiatief op Eurosonic-Noorderslag: DigiPluggen

12-01-2011 @ 14:59

DigiPluggen is een onlinedatabase, waar muzieklabels hun muziek beschikbaar stellen voor onder meer muzieksamenstellers, dj’s, muziekrecensenten, journalisten en andere partijen altijd over content kunnen beschikken.

Erik De Zwart doet de officiële aankondiging vrijdag 14 januari op Eurosonic Noorderslag. Dat gebeurt tijdens een panel over de toekomst van pluggen (promoten van muziek). De Zwart heeft DigiPluggen opgezet in samenwerking met Edo Westerbeek en Ricardo Klaverdijk van MBS Benelux en mediavormgevers Stoel De Munk. Het moet een verzamelpunt worden voor nieuwe muziekuitgaven van alle labels.
Hiermee wordt het uitdelen en rondsturen van fysiek product volgens De Zwart niet perse overbodig. “Maar gebruikers hebben dankzij dit systeem wel sneller, makkelijker en goedkoper toegang tot muziek. Vertegenwoordigers van de media worden nu nog bestookt met cd’tjes, maar dat kan veel gebruiksvriendelijker en goedkoper.

Tijdens het panel 'De toekomst van pluggen' zullen een aantal betrokkenen/belanghebbenden aan het woord komen. Dave Minneboo (muzieksamensteller bij Radio 538), Erwin Vogel (independent promotie - Pinguin Tune Support), Frank Helmink (directeur Buma Cultuur) en Erik de Zwart (media ondernemer).

De Zwart
: “We hebben de behoeften van potentiële gebruikers geïnventariseerd en een systeem gebouwd dat aan alle wensen voldoet. De eerste reacties zijn dan ook zeer positief.

http://conference.eurosonic-noorderslag.nl/nl/panel/de-toekomst-van-pluggen/