Peter Koelewijn winnaar TrosKompas Oeuvre Award

08-12-2010 @ 23:25

Peter Koelewijn heeft onlangs te horen gekregen dat hij de winnaar is van de TrosKompas Oeuvre Award. Nederlandse artiesten zijn al decennia lang zeer succesvol en daar mogen we als publiek zeer trots op zijn. Om het belang van eigen muziek te onderstrepen introduceert TrosKompas, samen met Sterren.nl, de Oeuvre Award. 

Deze onderscheiding wordt eenmaal per jaar tijdens het Sterren.nl Awards Gala uitgereikt aan een artiest, groep, componist, tekstdichter of producer die gedurende vele jaren van grote invloed is geweest op de ontwikkeling van het Nederlandse lied. De TrosKompas Oeuvre Award is een prijs die slechts voor de allergrootsten uit de muziekindustrie is weggelegd en bestaat uit een uniek bronzen beeld.

Peter Koelewijn is met recht de vader van Nederlandstalige Rock ’n Roll te noemen. Met hits als ‘Kom van het dak af’  (4x een hit geweest), ‘Klap maar in je handen’ en ‘Angeline’ laat hij Nederland trillen op haar grondvesten. Naast het schrijven van liedjes voor zichzelf produceert hij onder andere ook voor Grant and Forsyth, Armand en Bonnie St. Claire. De succesvolle artiest heeft enorm veel invloed gehad op de vaderlandse muziekgeschiedenis. Daarom wint juist hij de TrosKompas Oeuvre Award!

http://www.peterkoelewijn.nl/