Techno pionier Orlando Voorn brengt The Nighttripper opnieuw uit

05-11-2010 @ 10:44

Eén van de meest invloedrijke grondleggers van de Nederlandse technoscene, Orlando Voorn, zal eind 2010 onder zijn alter ego The Nighttripper twee van zijn grootse releases opnieuw uitbrengen met nieuwe versies. In samenwerking met het Nederlandse technolabel Underground Liberation zal Orlando Voorn zowel “Tone Exploitation” als “Phuture”, twee klassiekers in het genre, voorzien van herbewerkingen van een indrukwekkend rijtje internationale techno producers. Respectievelijk eind november en half december zullen “Tone Exploitation” en “Phuture” wereldwijd verkrijgbaar zijn op zowel vinyl als download.   

Orlando Voorn was de eerste producer die een muzikale brug sloeg tussen Amsterdam en Detroit begin jaren '90 en wordt sindsdien geroemd als één van de meest innovatieve producers in de wereld van de electronische muziek. Eind jaren '80 was het Robin Albers die de jonge Orlando ontdekte en hem een plek gaf in de nationale DMC DJ kampioenschappen. Orlando Voorn bemachtigde de eerste plek in zowel 1986 en 1987 en kreeg de kans om Nederland te mogen vertegenwoordigen in de DMC finales in London, wat hem respectievelijk de derde en vijfde positie van de wereld opleverde. De karakteristieke fusie van hip hop en electro in zijn DJ sets werd al snel vertaald naar zijn eerste producties die hij onder alias Fixomatic eind jaren '80 uitbracht.       

De omvangrijke discografie van Orlando Voorn telt sindsdien vele releases die zowel de vaderlandse als de internationale technoscene kleur geven en zich moeiteloos kunnen meten met het uit Detroit afkomstige geweld van technocoryfeeën als o.a. Derrick May, Jeff Mills, Carl Craig, Juan Atkins en Kevin Saunderson. De lijst van labels met Orlando Voorn producties en remixen is op zijn zachtst gezegd ontzagwekkend. Derrick May’s label Fragile, Juan Atkins’ label Metroplex, Kevin Saunderson’s KMS, Richie Hawtin’s label Plus 8, techno instituut R&S Records, het Duitse Low Spirit Recordings en het Nederlandse ESP label is slechts een summier topje van de ijsberg.   

Orlando Voorn gaat schuil achter een tal van pseudoniemen die de veelzijdigheid van deze techno visionair portretteert. Als Format #1 (Solid Session), Frequency (Where is Your Evidence, Kiss the Sky), Playboy (In Da Jungle), Fix (Flash) en The Nighttripper (Tone Exploitation, Phuture) maakte Orlando Voorn zich onsterflijk en zijn anno nu nog altijd een vast onderdeel in DJ sets tijdens house classics evenementen. Met het opnieuw uitbrengen van Tone Exploitation en Phuture onder The Nighttripper zal Orlando Voorn zichzelf wederom stevig op de technokaart nestelen.

Orlando Voorn en Underground Liberation selecteerden niemand minder dan o.a. Kevin Saunderson, Ken Ishii, Robert Armani, Luke Slater (Planetary Assault Systems), Robert Hood, Ben Sims, DJ T-1000, Suburban Knight en Ritzi Lee voor nieuwe versies van Tone Exploitation en Phuture. De remixen zullen respectievelijk eind november en half december wereldwijd in de betere muziekwinkels liggen op gelimiteerd vinyl, en zullen online te krijgen zijn als download op de wereldwijde portals als iTunes, Beatport, Traxsource en Juno Download.

www.underground-liberation.nl