Dana Winner haalt muzikale en klassieke parels uit de Noordzee

26-10-2010 @ 16:01

Het nieuwe album 'Parels uit de Noordzee' van Dana Winner is een prachtige nostalgische verzameling geworden met frisse, verrassende of ontroerende bewerkingen van bekende Nederlandstalige klassiekers als “'t Is weer voorbij die mooie zomer” van Gerard Cox, “Als de dag van toen” van Reinhard Mey en “Ik ben blij dat ik je niet vergeten ben” van Joost Nuissl.

Het idee voor het album en een gelijknamige theatervoorstelling ontstond bij de Vlaamse zangeres een tijdje geleden. "Ik liep al geruime tijd rond met het idee om tegelijkertijd één en dezelfde theatershow te spelen in Nederland en België waarmee ik het publiek in beiden landen kon plezieren.", legt ze uit. "Het album moest daarom een symbool worden van verbindende tijdloosheid en nostalgie. Met dit gevoel hebben wij de liedjes gekozen die op het album staan."

De liedjes op haar nieuwe album zijn, zoals de titel al zegt, stuk voor stuk parels en de Noordzee verbindt België en Nederland in een eenheid van tijdloze nostalgie, wat de liedjes met zich mee dragen.

Dana heeft prachtige herinneringen aan de gekozen liedjes op haar nieuwe cd.
Een lied dat haar altijd is bijgebleven is het nummer 'Een lied alleen voor kinderen' van Dimitri van Toren.
Dana: "Als kind bewonderde ik de man die alleen met zijn gitaar een gehele zaal kon bekoren. Jong en oud, maakte niet uit, hij kon met zijn ‘Lied voor kinderen’ de gevoeligheid en passie weergeven aan ons gehele gezin.

Maar ook de bekende klassieker 'Drie zomers lang' van Conny Vandenbos mocht niet ontbreken op deze unieke verzameling met Nederlandstalige klassiekers.
Dana: "Drie zomers lang was hij mijn liefste", dit spreekt iedereen aan! Ook ik ben niet gespaard gebleven van een zomerliefde. Buiten dit was Conny Vandenbos een prachtige vrouw met een mega charisma. Men noemt dit nu de X-Factor hebben!

Een verrassende keuze tussen alle klassieke hits is het nummer 'I love you baby' van meidengroep K3.
Dana: "Dit liedje heb ik puur op het album gewild uit ludiek protest naar mijn dochter toe. Wat denk je dat moeders tegenwoordig van ‘s morgens tot 's avonds in hun hoofd hebben zitten, liedjes van K3! De hele dag moest ik het meezingen tot ik er gek van werd. Maar met dit liedje hebben wij het arrangement en de stijl zo veranderd dat je niet meer het gevoel hebt dat dit een K3-liedje is. Je kunt hier speken van een pure metamorfose."

De zangeres werkte op haar nieuwe cd met louter en alleen topmuzikanten. Zo speelde Tom Salisbury de piano-partijen op het nieuwe album. Tom werkte in het verleden met wereldsterren als Van Morrison, Nathalie Cole, Bonnie Raitt en Stevie Wonder. Maar hij was ook verantwoordelijk voor een groot aantal arrangementen van de symfonische rockformatie Within Temptation. Ook Bandoneonist Carel Kraayenhof is te horen op 'Parels uit de Noordzee'.

Wilfried Van Baelen is opnieuw de producer van het album, dat op 5 november het levenslicht ziet.

Complete tracklijst :
01 Een lied voor kinderen
02 ‘t Is weer voorbij die mooie zomer
03 Brussel
04 I love you baby
05 C'est ma vie
06 Als de dag van toen
07 Drie zomers lang
08 Wat een leven
09 Ik ben blij dat ik je niet vergeten ben
10 Het spijt me
11 Afscheid van een vriend

http://www.danawinner.net/