Nieuwe Theatershow SPEELMAN & SPEELMAN in Bierbrouwerij

22-10-2010 @ 19:53

In samenwerking met 3FM geven Speelman & Speelman alvast een voorproefje op hun nieuwe muzikale theatervoorstelling "Wakker". Deze preview zal op 10 november plaatsvinden in de Jopenkerk in het centrum van Haarlem, een voormalig kerkgebouw dat is omgetoverd tot een brouwerij en grandcafé-restaurant. Kaarten voor deze voorstelling zijn niet te koop, maar alleen te winnen in het ochtendprogramma van Giel Beelen op 3FM.

De officiële premiére van "Wakker" zal plaatsvinden op 12 november in de Stadsschouwburg Haarlem. De theatertour is van oktober 2010 t/m mei 2011.

In april 2010 werd het album 'Wakker in de Stad' uitgebracht via [PIAS]. 'Wakker in de stad' slaat op het gegeven dat je vaak 's nachts in bed pas over je leven begint na te denken. Dit geldt in ieder geval voor de Speelmannen. Met stadsgenoot JanPeter Hoekstra (Krezip & The Sheer) in het muzikale Haarlem gaan ze eigenlijk al jaren om, maar tot vorig jaar bleef het vooral bij lullen over muziek. Tot ze eindelijk met elkaar in de studio eindigden en erachter kwamen dat ze ondanks de verschillende muzikale achtergronden een enorme muzikale klik hadden en een kick kregen van het met elkaar spelen. De basis was gelegd, JanPeter zou het nieuwe album gaan produceren van Speelman Speelman. Na alle voorbereidingen was het eindelijk zover. Daan en Joost eindigden in december met Joost van Haaren (Krezip) op bas, JanPeter Hoekstra op gitaar, Bram van den Berg op drums (Krezip), Jeroen van den Blom op toetsen en Emil Szarkowicz (strijkers) in studio Audioworkx in Hoogeloon.

Voor meer informatie over de theatertour "Wakker", ga naar www.speelmanenspeelman.nl . De website bevat ook het laatste nieuws omtrent Speelman & Speelman met nieuwe foto's, blogs, tweets en video's.