Woezel en Pip winnen ANWB Publieksprijs

15-10-2010 @ 17:25

De twee allerliefste hondjes van de hele wereld, Woezel en Pip, hebben 13 oktober jl. hun eerste award in de wacht gesleept, de ANWB publieksprijs voor beste kinder en familiemusical 2010! Hun theatermusical Woezel en Pip - in de Tovertuin is bekroond met deze prijs door het Nederlands publiek.

Dinand Woesthoff, creatief verantwoordelijk voor alle uitingen van Woezel en Pip, werd overvallen door de complete cast die het bericht even daarvoor hadden vernomen. Bettina Holwerda, een van de hoofdrolspeelster reikte samen met Woezel en Pip de prijs - een bronzen beeld naar een ontwerp van Pépé Grégoire - uit aan hem.

Het was de eerste keer dat de ANWB Publiekprijs voor beste kinder- en familiemusical werd uitgereikt. 'Een grote eer', aldus Dinand, die compleet verrast was door de overval.

'Woezel en Pip -in de Tovertuin' is een muzikale familievoorstelling waarin de twee vrolijke, lieve hondjes tot leven komen door handpoppen.
Bettina Holwerda neemt de kinderen mee naar de Tovertuin op een magische rondreis in haar rol als Vertelster. Woezel en Pip worden met veel passie en enthousiasme neergezet door Koen Iking en Jacqueline Goedmakers. Florens Eykemans, dit jaar voor het eerst, speelt de rol van Wijze Varen.

De voorstelling is gebaseerd op de oorspronkelijke verhalen die Guusje geschreven heeft over de twee liefste hondjes van de wereld en is bewerkt voor theater door Paul Paschier. De herkenbare licht educatieve Woezel en Pip thema's die belangrijk zijn voor opgroeiende peuters en kleuters, komen in de show ruimschoots aan bod. Wilma Hornstra heeft vervolgens het script geregisseerd tot een unieke en prachtige voorstelling die hartverwarmend is en geschikt voor kindjes van 2 tot 8 jaar.  Dit alles in samenwerking met Dinand, die ook benadrukte dat deze award een verdienste is van het complete team.