Mute en [PIAS] weer herenigd

30-09-2010 @ 21:21

[PIAS] Benelux is weer verantwoordelijk voor zowel de sales & distributie als marketing & promotie van het opnieuw zelfstandige label Mute. Vóór de verkoop van Mute aan EMI Music in 2002, verzorgde PIAS deze taken ook al voor het van oorsprong Britse label.

Deze nieuwe overeenkomst tussen [PIAS] Benelux en Mute is het gevolg van de verzelfstandiging van het Britse label, waarbij Mute weer als independent muziekmaatschappij verder gaat.

Mute-oprichter/eigenaar Daniel Miller verkocht zijn bedrijf in 2002 aan EMI Music, maar bleef wel leiding geven aan het label. Eerder deze week kwamen Miller en EMI Music overeen dat Mute als zelfstandig en onafhankelijk muzieklabel wordt gecontinueerd onder Millers leiding, met een minderheidsbelang voor EMI Music.

Hoewel het nieuwe Mute gebruik zal blijven maken van verschillende EMI-diensten in Engeland, Amerika, Canada en Ierland, zijn in uiteenlopende landen nieuwe samenwerkingsovereenkomsten gesloten met verschillende partners, waaronder PIAS in de Benelux. Acts als Depeche Mode, Goldfrapp, Richard Hawley, Kraftwerk en White Rabbits blijven onder contract bij EMI, waarbij Miller A&R-verantwoordelijkheid blijft houden.

Overige Mute-acts zoals Nick Cave & The Bad Seeds, Grinderman, Yeasayer en Erasure blijven onder contract bij de independent.

http://www.pias.com/nl/
http://www.mute.com/