Nieuwe single van Clouseau: Gek op jou

27-09-2010 @ 13:38

De nieuwe single van één van Belgische grootste en belangrijkste bands Clouseau is deze week ook in Nederland uitgebracht.
Het nummer werd geschreven door Kris Wauters en Stefaan Fernande in opdracht van regisseur Jan Verheyen. Hij vroeg Clouseau om voor zijn nieuwe romantische komedie 'Zot Van A.' de titelsong te schrijven.

'Gek op jou' is een meeslepende romantische ballad, nauw verwant aan de thematiek van de film. Koen en Kris Wauters hebben niet geaarzeld om op het voorstel van Jan Verheyen in te gaan: "Toen we de vraag van Jan Verheyen kregen, was ons antwoord meteen 'ja'. Ook al hadden we nog nooit 'in opdracht van' een lied geschreven en was het bovendien een hele uitdaging om de sfeer van de film te vatten in enkele strofes. Niet te onderschatten dus maar het was erg leuk om zo gefocussed rond 'Zot Van A.' te schrijven en zingen en we zijn erg tevreden met het resultaat".

'Zot van A.' is een slimme, feel good romantische komedie.

Voor de videoclip van 'Gek op jou' trok Clouseau naar het dak van het nieuwe MAS (Museum Aan De Stroom) op het Antwerpse 'Eilandje'. Dit visueel prachtige museum is met zijn 62 meter hoge toren een nieuw oriëntatiepunt in de stad en daardoor een uitverkoren locatie. Clouseau kreeg de primeur als eerste groep het dak van het nog onafgewerkte museum als locatie te gebruiken.

In de clip worden beelden uit de film afgewisseld met beelden van de live performance van Clouseau op het dak van het MAS. De beelden op het dak moesten de beelden van de film zo nauw mogelijk benaderen qua sfeer en toon aangezien de film zich in de maand december afspeelt.
De regie van 'Gek op jou' was in handen van Bram Coppens.

'Zot van A' is vanaf 20 oktober 2010 in de bioscoop te zien in Vlaanderen.

http://www.clouseau.be
http://www.zotvanadefilm.be
http://www.youtube.com/watch?v=hh6EdwfAetM