Frans Duijts en Nick & Simon vallen in de prijzen tijdens Buma NL Awardshow

09-09-2010 @ 22:29

Donderdagavond 9 september zijn tijdens de Buma NL Awardshow in ’s-Hertogenbosch de winnaars bekend gemaakt van de Buma NL Awards. Frans Duijts, Glennis Grace, Wesley, Nick & Simon, Edwin van Hoevelaak en Emile Hartkamp namen een Buma NL Award in ontvangst tijdens de eerste editie van Buma NL.

De populaire volkszanger Frans Duijts ontving de award voor Beste Zanger. Glennis Grace mocht de award voor Beste Zangeres in ontvangst nemen en Nick & Simon die voor Beste Groep. Grootste Talent is Wesley, bekend geworden door het SBS-programma Popstars.
Edwin van Hoevelaak, auteur en producer voor onder meer Nick & Simon en Jeroen van der Boom, nam de award voor Beste Auteur in ontvangst. De Lifetime Achievement Award ging naar producer en tekstschrijver Emile Hartkamp. Met zijn werk voor artiesten als Frans Bauer, Marianne Weber, Koos Alberts en Corry Konings heeft hij een zeer belangrijke bijdrage geleverd aan de populariteit en de kwaliteit van het Nederlandstalige lied. Emile Hartkamp: 'Ik ben enorm blij en vereerd met deze Life Time Achievement Award. Deze Award zie ik als persoonlijke erkenning voor mijn werk maar ook als erkenning voor het Nederlandstalige repertoire dat we moeten koesteren en waar we trots op moeten zijn.'

De uitreiking van de Awardshow werd afgewisseld met optredens van Frans Duijts, Wolter Kroes, Jannes, Dries Roelvink, Wesley, Glennis Grace, René Schuurmans, Helder en Django Wagner.
De registratie van de Buma NL Awardshow zendt Sterren.nl uit op zaterdag 11 september om 22.00 uur en op zondag 12 september om 17.00 uur.

Sterren.nl
Sterren.nl is het toonaangevende platform van de TROS gericht op Nederlandse muziek en artiesten. Deze muziekportaal – bestaande uit een website, een digitaal themakanaal radio en televisie en zendtijd op Nederland 1 – is de plek voor liefhebbers van Nederlandse muziek en brengt fans en artiesten dichter bij elkaar.

Over Buma NL
Buma NL bestaat naast een seminar gedeelte uit een muziekfestival waarin bekend en nieuw talent zichzelf presenteert aan het publiek. Professionals uit de nationale muziekindustrie kunnen deelnemen aan een branchegericht seminarprogramma dat bestaat uit tal van presentaties, keynotes, meet & greets en netwerkmomenten. Deelnemers kunnen zich laten informeren over de ontwikkelingen in het genre van het Nederlandstalige lied. Hiermee wordt een nieuw en uniek platform gecreëerd voor deze sector.

Buma NL is een gezamenlijk initiatief van Buma Cultuur en Buma/Stemra. Buma NL wordt geproduceerd door Brand New Live.

www.buma.nl
twitter.com/bumanl