Nieuw album van succesvolle volkszanger Willem Barth

31-07-2010 @ 17:12

In 2008 tekende de zanger Willem Barth een contract met Berk Music. De eerste single uit deze samenwerking "Aan alle mooie meiden (Goldfinger remix)" betekende de de doorbraak van deze volkszanger. De opvolger "Bella bella signorina" bevestigde dit en werd zelfs een flinke top 10 hit in de Mega Top 100 met een 7e positie als hoogste notering. Ook de derde single "Als men een drankje naar jou zou vernoemen" is inmiddels uitgegroeid tot een grote landelijke hit.

Op 13 augustus verschijnt eindelijk het langverwachte vijfde album van Willem Barth, getiteld "WB". Niets is aan het toeval overgelaten om hier een top album van te maken. De produktie was in handen van Waylon van der Heijden (o.a. bekend van zijn producties voor Django Wagner, Frans Duijts, Stef Ekkel), Manfred Jongenelis (o.a. Corry Konings, Grad Damen) en Edwin van Hoevelaak (o.a. Gerard Joling, Nick & Simon, Jeroen van der Boom).

"Dit is voor mij bij uitstek de kans om het Nederlandse publiek kennis te laten maken met de muziek die mij al heel mijn leven lang inspireert en dus diep in mijn hart leeft. Ik heb de afgelopen periode een groep fantastische muzikanten om mij heen verzameld met wie ik dezelfde passie voor dit repertoire deel. Met dit album "WB" sla ik een symbolische brug naar een nieuwe muzikale richting in mijn carrière zonder te vergeten waar mijn "roots" liggen. Het is voor mij een droom die uitkomt en beschouw het vooral als een unicum om dit met het publiek, mijn fans te mogen delen." aldus Willem Barth.

Willem Barth - WB
Bestelnr CD: BM1923902
release: 13-08-2010
label: berk music
distr. Pinkrecords

website: http://www.willembarth.net/