3JS VERTEGENWOORDIGT NEDERLAND OP EUROVISIE SONGFESTIVAL

15-07-2010 @ 17:12

De bekende Volendamse groep 3JS vertegenwoordigt Nederland in mei 2011 op het Eurovisie Songfestival. Zij zullen met een Nederlandstalig nummer hun opwachting maken. Dat heeft Daniël Dekker 15 juli bekendgemaakt tijdens de uitzending van het TROS-radioprogramma Gouden Uren.
 
Tijdens het Nationaal Songfestival, dat begin 2011 plaatsvindt, zingt 3JS vijf nummers. Normaal schrijven, componeren en produceren 3JS alles zelf, maar speciaal voor het Songfestival laten ze invloeden van buiten toe. Ze zoeken samenwerking met een aantal bekende producers, waarvan Gordon Groothedde (Krezip, Nick & Simon) reeds heeft toegezegd... Uiteindelijk bepalen de kijkers thuis en een vakjury ieder voor 50% wat het winnende liedje wordt.
 
De TROS is er trots op dat 3JS namens Nederland naar het Songfestival gaat. Directeur Peter Kuipers: "Met de keuze voor de 3JS blijven we dicht bij onszelf en bedienen we een grote groep liefhebbers. 3JS zingt in het Nederlands met een internationale klank en hebben een zeer brede schare fans. Bovendien zijn het alle drie geweldige muzikanten en ik ben ervan overtuigd dat ze het goed gaan doen in Duitsland."
 
3JS kijkt er nu al naar uit. "Natuurlijk volgen wij het Songfestival al jaren. Het is toch echt een droom om daar een keer aan te mogen deelnemen. We zijn in het verleden vaker gepolst, maar hebben het altijd afgehouden. Nu het Songfestival weer echt over het liedje gaat, niet over een gekke act en het geen Oostblokfeest meer is, gaan we er graag naartoe."
 
Momenteel staan 3JS al 12 weken in de Mega Top 100 met "Geloven In Het Leven" afkomstig van hun derde album "Dromers & Dwazen". Ook zullen ze op 30 october as hun eerste concert geven in de HMH waar ze maar liefst twee uur zullen optreden en ook een aantal speciale gasten zullen ontvangen.
 
Voor meer informatie over het songfestival surf naar www.songfestival.nl
Voor meer informatie over 3JS www.3js.nl