Albert West komt met Nederlandse single 'Vol met vragen'

05-07-2010 @ 16:29

Voor het eerst in ruim 14 jaar brengt zanger/entertainer Albert West weer een Nederlandstalige single op de markt. Tijdens de opnames van het TROS-programma 'De beste zangers van Nederland', waarvoor Albert vorig jaar naar Ibiza is geweest, kreeg hij de smaak te pakken en is het idee ontstaan om een Nederlandstalige single op te nemen.

De tekst van het nummer 'Vol met vragen' is  geschreven door Leo Driessen, die mede verantwoordelijk is voor Marco Borsato's hit 'Dromen zijn bedrog'. Leo Driessen schreef ook nummers voor Guus Meeuwis, Saskia & Serge, Karin Bloemen en Jan Keizer.

De muziek is ingespeeld door de muzikanten van 'De beste zangers van Nederland'. Deze band, bestaande uit Marijn van de Berg, Serge Bredewold, Gregor Hamilton en Marcel Fisser, is ook de vaste begeleidingsband van Jan Smit en Nick & Simon tijdens hun concerttour.

De single is vanaf volgende week beschikbaar via de verschillende download-kanalen.  

Zanger/presentator/radio- en televiesiemaker Albert West weet al meer dan vier decennia de 'harten' van jong en oud aan zich te binden. Als zanger van de Shuffles scoorde hij met 'Cha-La-La, I Need You' een wereldhit (5 miljoen verkochte exemplaren), een lied dat altijd, ook tijdens optredens, aan hem verbonden zal blijven. Ook als solozanger deed Albert West het absoluut niet onverdienstelijk met grote hits als 'Ginny Come Lately', 'Tell Laura I Love Her', 'Give A Little Love' (in samenwerking met Albert Hammond) en 'Amarillo'. Albert West, die voornamelijk bekend is van zijn Engelstalige singles met The Shuffles en als solo-artiest, heeft in zijn 45-jarige muzikale carrière al meer dan 30 hits op zijn naam staan.   

http://www.albertwest.nl/htm/index.htm