OPRAH WINFREY'S "MOST TALENTED GIRL IN THE WORLD" DEBUTEERT IN NEDERLAND

30-06-2010 @ 18:56

Op het eerste gezicht ziet nieuwbakken ster Charice eruit als een reguliere tiener: een klein, mooi meisje, boordevol energie. Zodra zij echter haar mond opendoet is het begrip ‘regulier’ het laatste waar je aan denkt, en ben je in de ban van deze dame. Amper 18 jaar en ze heeft Amerika, Canada en haar thuisland de Filippijnen al op de knieën met haar overweldigende stem. Na te zijn ontdekt via You Tube waar haar video’s miljoenen keren zijn bekeken, maakte zij haar opwachting in de Ellen Degeneres Show en bij talkshowkoningin Oprah Winfrey, waar zij zorgde voor een ware sensatie. Bekijk hier het interview en hier het live optreden van haar eerste single Pyramid. “You are a force to be reckoned with. That voice comes from something bigger than yourself”, aldus een compleet overrompelde Oprah Winfrey.

Vorige week is haar eerste single Pyramid ook in Nederland in promotie gegaan. Op deze single werkt ze samen met Iyaz, die we kennen van zijn hits Replay en Solo. Bekijk hier de officiële video. Haar internationale debuutalbum Charice zal eind september verschijnen en is geproduceerd door niemand minder dan ‘Hit Man’ David Foster. David produceerde eerder de debuutalbums van Michael Bublé en Josh Groban, twee sterren die niet meer uit de hedendaagse popwereld zijn weg te denken. De band tussen de twee is inmiddels zo sterk dat Charice David heeft gevraagd haar peetvader te worden.

Charice Pempengco, geboren in Laguna op de Filipijnen, is opgevoed door haar alleenstaande moeder. Ze begon haar muzikale carrière toen zij vier jaar oud was om zichzelf en haar moeder te kunnen onderhouden. Ze deed mee aan verschillende wedstrijden en speelde zichzelf via internet in de kijker bij de grote Amerikaanse TV shows wat leidde tot haar doorbraak. Naast zingen kan Charice ook acteren: ze speelde in de film Alvin and the Chipmunks Part 2.
 
Voor meer informatie, zie www.charicemusic.com