hermanherman en de Tour de France

22-06-2010 @ 11:16

Op donderdag 1 juli is Le Grand Départ, de start van de Tour de France, vanaf het Willemsplein in Rotterdam. Dit spektakel wordt vanaf 20:00 uur muzikaal omlijst met optredens van onder meer hermanherman, Laura Fygi en Philippe Elan. De genoemde artiesten sluiten af met een gezamenlijk nummer.

Vrijdag 2 juli is hermanherman te gast in het radio-programma Casa Luna op Radio 1. Herman van Doorn (zang) en Herman Onnen (gitaar) spelen live een aantal nummers van het album Fugain.

Vervolgens speelt hermanherman op zaterdag 3 juli in het populaire Radio 2 programma Cappuccino. Speciaal vanwege de Tour de France wordt het programma die dag live uitgezonden vanuit Hotel New York in Rotterdam.

Radio Tour de France (Radio 1) besteedt de komende periode ruim aandacht aan de nieuwe single La Fête van hermanherman.

>> De vrolijk stemmende muziek van Michel Fugain en zijn groep Le Big Bazar veroverden de wereld in de jaren 70. Ook in Nederland behaalde Fugain grote hits met Le Printemps, Fais Comme l’oiseau en Une Belle Histoire. Hermanherman kozen hun mooiste en leukste liedjes en zetten die naar hun eigen hand. De hermanherman sound ontstond: gitaar en zang, met eigentijdse grooves, luxe geproduceerd met strijkers, blazers en uitgebreide percussie. Het meest kenmerkende aan de hermanherman-sound zijn echter de duizelingwekkend gelaagde koortjes, die een verlengde vormen van de leadvocalen.  <<

De twee Hermannen laten horen dat je het Franse chanson ook zonder pathos of sentiment kan brengenParool

Dit album van hermanherman komt binnen als roomijs met aardbeiensaus. Vurrukkuluk weg te lepelen, snelsmeltend, en morgen misschien weerJazzism

Excellente middernachtmuziekRevolver

hermanherman LIVE:
01 juli Willemsplein, Rotterdam (vanaf 20:00 uur)         
02 juli Live @ Radio 1 (Casa Luna, 00:00 – 02:00 uur)
03 juli Live @ Radio 2 (Cappuccino, 09:00 – 12:00 uur)
04 juli Groenmarkt, Amersfoort (15:30 uur)

www.hermanherman.nl
(brigadoon/rough trade)