Deelnemers SENA Performers POPnl Award 2010 bekend

07-06-2010 @ 15:36

Regionale favorieten in Melkweg op zaterdag 28 augustus

Dertien showcases van nieuwe, opkomende bands uit heel Nederland, zijn zaterdagavond 28 augustus te zien in de Melkweg in Amsterdam bij de SENA Performers POPnl Award. De dertien deelnemers zijn Klopje Popje, Heist, Vine Yard, Early Adopters, De Basis, The Pickeys, Velvet Monk, Starcatcher, We Swim You Jump, Soulburn, Bandito, Bluem en Overgrown. De bands zijn door de popkoepels van Nederland afgevaardigd voor de vierde editie van de SENA Performers POPnl Award 2010. Ze spelen voor een jury van programmeurs, die op basis van dit optreden één of meerdere bands boeken. De band die het meest wordt geboekt, wint de SENA Performers POPnl Award 2010, een tour en een extra prijzenpakket waaronder tourpromotie.

De SENA Performers POPnl Award is echter meer dan een landelijke bandcompetitie: het is een uniek showcasefestival waar bezoekers in één avond de nieuwste, opkomende bands kunnen zien. De award is onderdeel van de Uitmarkt in Amsterdam die plaatsvindt van vrijdag 27 augustus tot en met zondag 29 augustus op het Museumplein, het Leidseplein en het Vondelpark in Amsterdam.

De organisatie POPnl bestaat uit de twaalf provinciale popkoepels en de popkoepel van de stad Amsterdam. Tijdens de SENA Performers POPnl Award 2009 presenteren zij hun regionale favoriete band aan publiek, pers en muziekindustrie.

De Amsterdamse band The Tunes won in 2009 met overtuiging de SENA Performers POPnl Award. Deze band werd maar liefst twaalf keer geboekt en was hiermee de band met veruit de meeste boekingen en dus de winnaar. De jury bestond uit programmeurs van onder andere Café Pakhuis Wilhelmina, de Melkweg, PopAs, Romein, Waerdse Tempel, Manifesto, het Amsterdams Bevrijdingsfestival en Speakers.

Meer informatie op: www.SENAPerformersPOPnlAward.nl

De bands:

Amsterdam Klopje Popje www.myspace.com/klopjepopje
Drenthe Soulburn www.soulburnofficial.com
Flevoland Vine Yard www.myspace.com/wearevineyard
Friesland De Basis www.jeweetwiedebasis.nl
Gelderland Bandito www.banditoband.com
Groningen We Swim You Jump www.weswimyoujump.com
Limburg Early Adopters www.adopters.nl
Noord-Brabant Overgrown www.overgrownrock.com
Noord-Holland Heist www.heistband.com
Overijssel Velvet Monk www.velvetmonk.com
Utrecht The Pickeys www.myspace.com/therealpikeys
Zeeland Bluem www.myspace.com/bluemband
Zuid-Holland Starcatcher www.starcatcher.nl  Zaterdag 28 augustus 2010 | Melkweg The Max & Oude Zaal | Aanvang: 19.30 | www.melkweg.nl / www.SENAPerformersPOPnlAward.nl

Over SENA
SENA regelt de rechten van artiesten en producenten, oftewel de makers van muziek. In de praktijk betekent dit dat zij toestemming verleent aan de bedrijven die muziek gebruiken. SENA incasseert hiervoor vergoedingen en betaalt deze op basis van geleverde data van onder meer radio en televisiestations door aan de rechthebbenden die aangesloten zijn bij SENA, de artiesten en producenten.

Over POPnl
POPnl is een samenwerkingsverband tussen de twaalf provinciale popkoepels en die van de stad Amsterdam. POPnl houdt zich, als vertegenwoordiger van alle muzikanten in Nederland, bezig met provinciaal en gemeentelijk popmuziekbeleid en organiseert evenementen als de SENA Performers POPnl Award.