Album van Tom Dice en het leven na het songfestival

30-05-2010 @ 12:45

De Vlaamse singer-songwriter Tom Dice was de Belgische inzending voor het Eurovisie Songfestival 2010 in Oslo. Het nummer ‘Me and my guitar’ heeft op het songfestival veel indruk gemaakt, de single is in België een regelrechte hit. Ook in Nederland wordt de single zeer goed opgepakt. Tom Dice is al te gast geweest bij Paul de Leeuw, bij Giel Beelen op 3FM en bij Radio 2.  
De Vlaamse media meldt niets dan lof over het nummer. Ook het Belgische publiek omarmt Dice volledig, zo kwam hij op #2 binnen in de Ultratop Single top 50 en stond hij een week later op #1. Sinds zijn deelname aan X-Factor in 2008 is heel Vlaanderen overtuigd van het muzikale talent van Dice. Tom ontwinkkelt zich als een singer-songwriter 'pur sang' die het best tot zijn recht komt als hij zijn eigen nummers kan schrijven, componeren en zingen. Zijn invloeden gaan van Gavin DeGraw, Taylor Swift, Tyler Hilton en Damien Rice tot The Kooks, Muse (Matthew Bellamy specifiek) en Placebo.

Na de succesvolle lancering van de single in België is ‘Me And My Guitar’ begin april ook in Nederland uitgebracht via CNR ism het Belgische label SonicAngel. Op het album staan naast het nummer ‘Me And My Guitar’, nog 11 andere prachtige songs, met als bonustrack het mooie ‘Bleeding Love’ (een cover van Leona Lewis). Met alle media-aandacht rondom het songfestival en de spontane reacties van grote media belooft dit album het begin te zijn van een succesvolle muzikale carrière voor Tom Dice.

Op 23 juni geeft Tom Dice een showcase in Paradiso, Amsterdam.
 
Tom Dice - Teardrops
Release: 14 mei 2010     
Bestelnummer CD: SA 10004     
Label: Sonic Angel

www.tomdice.be
nl.netlog.com/Tom_Dice