Matt Darey vat Nocturnal radio show samen op een 2CD album

11-05-2010 @ 19:16

De Britse DJ/producer Matt Darey wordt door collega’s en fans beschouwd als een pionier van de mondiale dance scene, met een significante invloed op de hedendaagse DJ top. Zijn gerespecteerde wekelijkse Nocturnal radio show, uitgezonden op ruim 130 online en FM stations wereldwijd, programmeert een uitgebalanceerd geheel van electro, progressive house, breaks en trance. Deze uitgekiende muzieksmaak tijdens Nocturnal is nu samengevat op een dubbel mix CD die dezelfde naam draagt, vanaf nu verkrijgbaar via Black Hole Recordings.    

Matt Darey startte zijn muziekcarrière in 1992 met het uitbrengen van zijn eerste single, wat snel resulteerde in een albumdeal met Sire Records in New York, een sublabel van major muziekmaatschappij Warner Brothers en had meerdere top 10 chart hits en miljoenen album en single verkopen tot gevolg. Een consistent gevuld DJ schema voert hem over de hele wereld, waar Matt een brede liefde voor stijlen predikt tijdens zijn internationale DJ optredens.

Op Nocturnal laat Matt Darey, verspreid over twee CD’s, zijn geraffineerde muzieksmaak voor zich spreken zoals hij dit wekelijks zowel in de ether als over het wereldwijde web verkondigd. Alhoewel deze 2-disc compilatie een algeheel trance stempel heeft, moet de luisteraar geen uitgerekte euforische breakdowns en “grote hallen” trance verwachten. Gedurende de 23 tracks tellende compilatie wordt een - bijtijds ingetogen, bijtijds epische - muzikale atmosfeer gecreëerd. In een vloeiende mix komen alle tracks tot hun volledige recht waarbij het onnodig editen en knippen taboe lijkt te zijn.  

Matt Darey voorziet Nocturnal van een keur aan exclusief materiaal, zowel onder zijn Matt Darey naam als zijn Urban Astronauts alter ego, die vergezeld worden van een selectie aan tracks van collega producers getrokken van o.a. zijn eigen label Nocturnal Global. De meerderheid van deze dubbelaar beslaat vocale producties, wat deze compilatie niet zomaar een gemiddelde bundel trance tracks maakt maar een wel doordacht geconstrueerd album, gedomineerd door op zichzelf staande individuele songs.  

Matt Darey - Nocturnal is de perfecte soundtrack voor magische zonsondergangen aan de kust, tijdens een lange rit naar huis na een dampende nacht stappen of welk moment dan ook waarin de geest verlangt naar een sferische muzikale reis. Deze 2CD compilatie is nu wereldwijd verkrijgbaar als fysiek album bij o.a. alle Free Record Shops, op www.freerecordshop.nl, www.bol.com en www.blackholeshop.com, en als download via o.a. deze site.   

Tracklist:
Disc 1
01. Matt Darey & Aeron Aether feat. Ridgewalkers – Chasing The Sun (Original Mix)
02. Timo Garcia feat. Amber Jolene – Wonderlust (Free Your Mind) Shifter & Carvell Remix)
03. Made By Monkeys feat. Darcy Conroy – I Think Of You (Rui Da Silva Mix)
04. Colorless – Moonlight (Original Mix)
05. Sylvia Tosun & Loverush UK! – 5 Reasons (Donni Hotwheel Alternative Vocal Mix)
06. Morgan Page – Strange Condition (DJ DLG Remix)
07. Matt Darey feat. Ashley Tomberlin – Lost At Sea (Luiz B. Remix)
08. Tikaro, J. Louis & Ferran feat. Clarence – Shine On Me (Robbie Rivera Reworked 2009 Mix)
09. The Attic feat. Oh Laura – Release Me (Kevin Sunray Remix)
10. Chris Domingo feat. Isabell – Switch On
11. Lazy Jay – Float My Boat (Moguai Remix)
12. Matt Darey & Sylvia Tosun – Lucy (Redroche Remix)

Disc 2
01. Matt Darey pres. Urban Astronauts feat. Kate Smith – See The Sun (Aurosonic Intro Remix)
02. Robbie Rivera feat. Denise Rivera – Back To Zero 2010 (George Acosta Mix)
03. Feel & Alexander Popov feat. Tiff Lacey – Time After Time (Chris Reece Main Mix)
04. First State feat. Sarah Howells – Brave (Mac & Mac Remix)
05. Schodt – Tokio Dawn (Dinka Remix)
06. Matt Darey feat. Allegra – Back 2 The Real (Kobana & Hatchet Remix)
07. Ridgewalkers feat. E. – Find (Logic Stories Remix)
08. Kobana & Mario Hatchet – Play (Luiz B. Remix)
09. Matt Darey pres. Urban Astronauts feat. Kristy Thirsk – Black Flowers (Josh Gabriel Remix)
10. OneWorld – Green Bay
11. Michael Feiner – Peace (Original Extended Mix)      

www.mattdarey.com | www.blackholerecordings.com