DJ's Buscemi, Kraak & Smaak en Maestro presenteren nieuw Dance4life album

27-04-2010 @ 16:02

Belgische lancering Digestive - After Dinner Dance op 6 mei te Clinic Antwerpen

Onder het motto start dancing, stop aids, presenteert dance4life op donderdag 6 mei om 17.00 uur haar nieuwe compilatiealbum aan het Belgische publiek. In de Antwerpse concept store Clinic overhandigen DJ’s Buscemi, Kraak & Smaak en Maestro de eerste exemplaren aan twee jonge danstalenten: Els Smekens, winnares van het tv-programma So You Think You Can Dance en Edo Wijnen, balletdanser en laureaat Youth America Grand Prix in New York. De artiesten zetten zich allen vol overtuiging en belangeloos in voor de strijd tegen aids.

DJ’s tegen aids
Het compilatiealbum, Digestive - After Dinner Dance, is samengesteld door DJ Maestro, Nederlands bekendste Jazz dj, en bevat gedoneerde tracks van o.a. Buscemi en Kraak & Smaak. De opbrengst gaat naar de internationale scholenprojecten van dance4life, de jongerencampagne van STOP AIDS NOW! Na het lanceringsevent zal het album enkel nog via iTunes gedownload kunnen worden.

Buscemi: 'Ik zet me regelmatig in voor het goede doel. dance4life trok me aan door z'n internationale karakter én omdat ze dans en muziek gebruiken om op een leuke manier een boodschap over te brengen. Dans brengt nu eenmaal emoties teweeg, het leek me dan ook heel fijn om op die manier iets te kunnen doen voor jongeren.'

DJ Maestro: ‘Dance4life zet zich in voor de strijd tegen hiv en aids op een manier die mij erg aanspreekt. Ze maken in hun projecten gebruik van muziek en dans, de taal die iedereen spreekt. Voor mij een logische match om me in te zetten voor dit goede doel door bij te dragen met mijn muziek! Daarnaast hoop ik natuurlijk ook jazz bekend te maken bij een groter publiek.

Kraak & Smaak: 'We hebben zelf al ondervonden hoe krachtig muziek en dans kunnen zijn om een boodschap over te brengen. De clip van onze internationale hit ‘Squeeze me’, waarin een flipbook gebruikt werd om beweging te simuleren, werd over de hele wereld opgepikt door breakdancers en dansgezelschappen. Op YouTube kan je zelfs filmpjes zien die door hen gemaakt werden. We zouden het dan ook fantastisch vinden om via onze muziek jongeren bewust te maken van de gevaren van aids en hiv.'

Start dancing, stop aids
Van de 7.400 mensen die dagelijks geïnfecteerd raken met hiv is bijna de helft jonger dan 25 jaar. dance4life inspireert juist daarom deze generatie om in actie te komen en de verspreiding van hiv en aids terug te dringen. dance4life is inmiddels actief in ruim 25 landen verspreid over vijf continenten.

CLINIC, De Burburestraat 5, 2000 Antwerpen

www.dance4life.com