Nieuwe Rolling Stones single verschijnt 17 april tijdens de Record Store Day

13-04-2010 @ 17:18

Plundered My Soul heet de nieuwe 7 inch vinyl single van the Rolling Stones en zal zaterdag 17 april tijdens de Record Store Day uitgebracht worden en haar premiere beleven op Radio 2. Naast Plundered My Soul staat ook All Down The Line op de nieuwe single. Plundered My Soul is één van de nooit eerder uitgebrachte songs uit de Exile On Main Street periode. De speciale heruitgave van Exile On Main St. verschijnt 14 mei. Er zal een gewone versie zijn, een 2-cd deluxe versie met tien bonus tracks, dubbel lp en een super de luxe uitgave met 2cd’s, fotoboek, 2-lp en dvd.

Record Store Day
Record Store Day heeft twee jaar geleden voor het eerst plaats gevonden in Amerika. Op deze dag werd de unieke cultuur van 700 onafhankelijke muziekwinkels gevierd, dit is vorig jaar overgewaaid naar honderden onafhankelijke muziekwinkels in Japan, Australië en Europa. In 2009 hebben een paar Nederlandse muziekwinkels Record Store Day opgepikt. Dit jaar willen we dat heel Nederland weet dat ze op 17 april een muziekwinkel moeten bezoeken!

Op 17 april komen de onafhankelijke muziekwinkels, industrie, artiesten en muziekliefhebbers bij elkaar om de kunst van muziek te vieren. Speciale vinyl en CD releases van diverse artiesten worden speciaal voor deze dag gemaakt in een beperkte oplage. Nederlandse artiesten zullen in muziekwinkels optreden, signeren of workshops geven.

Een winkel die deelneemt aan Record Store Day in Nederland is gedefinieerd als een fysieke retailer wiens aanbod uit ten minste 50% audio bestaat, niet beursgenoteerd is en in Nederland is gevestigd.
www.recordstoreday.nl