STEYE: Hum & Ears LIVE!

09-04-2010 @ 15:20

Rock & roll in beat en beeld met technoblues, countryfunk en singer-songwriter electro van Steye en band.
Op dit moment werkt Steye in het laboratorium van Paradiso Melkweg Productiehuis aan een nieuwe show die hij op 15, 16 en 18 april zal presenteren in het Melkweg Theater in Amsterdam. Het belooft een bijzondere show te worden volgens Steye: “Ik maak al jaren clips en muziek. Door mijn ervaring met PIPS:lab ben ik technologisch in staat om mijn twee liefdes 'live' te combineren. In dit ‘lab’ probeer ik mijn shows te voorzien van ‘muzikaal beeld’. Dit wil zeggen dat het beeld echt meedoet met de muziek, als ware het een muzikant. Denk bijvoorbeeld aan een 7 armige drummende video aap die ik bespeel met mijn game controller en zo de beat drumt terwijl ik zing. Of een videoclip die midden in een nummer wordt omgetoverd tot videospel waar het publiek live mee kan spelen. Zo zijn er nog veel meer spannende ‘experimenten’.
Ik hoop met deze concerten een nieuw format te vinden waarmee ik een nieuwe standaard zet voor wat een concert kan zijn. Het leuke is dat dit een 'lab' is en dat ik dus mag experimenteren en er zelfs dingen mogen mislukken. Dankzij mijn ontzettend goede band ben ik er zeker van dat het publiek een goede avond zal hebben, wat er ook gaat gebeuren.

Deze live-show is gebaseerd op Steye’s album Hum & Ears opgenomen in het kader van het recording-project ‘In a Cabin With’ in Canada. Steye’s muziek laat zich omschrijven als technoblues, countryfunk en singersongwriterelectro. Luister en bekijk Steye’s muziek en 360 graden videoclip op: www.steyemusic.com

LIVE!
Geproduceerd door Paradiso Melkweg Productiehuis in samenwerking met PIPS:lab
do 15 (try out), vr 16 en zo 18 april 2010 | € 7 / € 6 (CJP) | Melkweg Theater, Amsterdam
20:30 uur zaal open | 21:00 uur aanvang

Steye (zang, gitaar, video), Alvin Lewis (bas synthesizer, zang en elektrische gitaar), Stefan Kruger (drums en percussie (Zuco103)), Maarten Helsloot (toetsen), Sebastiaan Kox (Video).

Op dit moment werkt Steye aan zijn tweede album, die begin 2011 wordt verwacht.
 
www.doxrecords.com
www.steyemusic.com
www.pmpweb.nl