Moss & Eckhardt op Motel Mozaique

09-04-2010 @ 10:37

Eckhardt lanceert debuutalbum met twee shows op Motel Mozaique

Dit weekend vindt het Rotterdamse festival Motel Mozaique plaats. Excelsior Recordings is vertegenwoordigd met Eckhardt en Moss.

Rik Elstgeest groeit op in Kopna Kopna, de vijfkoppige artrock band die in 2005 na ruim tien jaar – en een prikkelend album – ophoudt te bestaan. Sindsdien maakt hij muziektheatervoorstellingen bij de Veenfabriek en speelt hij regelmatig bij Ghosttrucker en Alamo Race Track.
Bij de Veenfabriek ziet Elstgeest zijn oude bandmaten in wisselende samenstellingen terug en krijgt hij de ruimte om nieuw songrepertoire te ontwikkelen. Een aantal songs klinkt in de voorstellingen, andere blijven nog even in de tas.
Onder de vleugels van de Veenfabriek brengt Elstgeest het materiaal nu voor het eerst bij elkaar en neemt als ECKHARDT een sprong in het diepe. The Big Blue Yonder’ is daarvan het resultaat.
eckhardtmusic.com

Met hun tweede album Never Be Scared, Don’t Be A Hero heeft de Amsterdamse band Moss zich definitief in de eredivisie van de Nederlandse gitaarpop gespeeld. De vaderlandse pers ontving de plaat met groot gejuich en in de OOR-top 20 van 2009 stond Never Be Scared, Don’t Be A Hero op de vijfde plaats, het hoogstgenoteerde album van Nederlandse bodem. Het afgelopen jaar was dus al mooi, maar in 2010 moet Nederland echt veroverd worden. Een uitgebreide zomertour langs festivals en een tour langs de Nederlandse podia moeten daar mede voor gaan zorgen.

mosstheband.com

VRIJDAG 9 APRIL
01:30 UUR - ECKHARDT - STADSSCHOUWBURG (KLEINE ZAAL)

ZATERDAG 10 APRIL
00:00 UUR - MOSS - ROTOWN
01:30 UUR - ECKHARDT - STADSSCHOUWBURG (KLEINE ZAAL)