RELEASE EP EN OPTREDEN COSMO JARVIS IN NEDERLAND

22-03-2010 @ 16:27

Op 24 april zal Cosmo Jarvis optreden op het London Calling Festival in Paradiso, Amsterdam. Ter promotie van de show verschijnt op 5 april een digitale EP van deze opmerkelijke 'nieuwe' Britse artiest. Na een succesvolle release van zijn debuutalbum en aansprekende shows in zijn thuisland, wordt Nederland zijn eerste muzikale stap aan Europees vasteland.

Na een erg druk bezochte en luid bejubelde show op Eurosonic eerder dit jaar, wordt dit het tweede optreden van Cosmo in Nederland. In het Verenigd Koninkrijk verzorgde hij reeds de voorprogramma's van o.a. Muse, Panic at the Disco en Reverend and the Makers. Vorige week speelde Jarvis nog op SXSW (Austin, VS), waar tevens een van zijn korte films werd vertoond.

In de drukke menigte van zichzelf uniek verklarende artiesten is Cosmo Jarvis dan ook een opvallende verschijning. Met een country-achtige band setting verhaalt hij, gebruikmakend van sterke teksten en catchy melodieen in zijn songs over bijvoorbeeld drinkende moeders, het opruimen van zijn kamer en homofiele piraten.
Het van een 'Parental Advisory' sticker voorziene dubbele album 'Humasyouhitch' / 'Sonofabitch' verscheen afgelopen november al aan de andere kant van het Kanaal en staat voor later dit jaar gepland in Nederland. Ter kennismaking is 5 april een digitale download (o.a. Itunes) verkrijgbaar met de van de albums afkomstige nummers 'Clean My Room', 'Sort Yourself Out' en 'Mummy's been drinking'.  

www.cosmojarvis.com/
www.myspace.com/cosmojarvis