5 DAYS OFF: TIENDE EDITIE VAN START

27-02-2010 @ 13:20

Passe-partouts & Paul Kalkbrenner uitverkocht; Limited sneaker te koop; Mixtape finalisten online; Shy Child zegt af

Op woensdag 3 maart gaat de tiende editie van 5 days off van start. Met onder meer Dixon, Four Tet (dj-set) en Junior Boys (dj-set) in de Melkweg en Flying Lotus, Martyn en Bibio in Paradiso staat er een line-up van formaat, waarin de laatste ontwikkelingen op het gebied van dance en electronica tot uiting komen. De Melkweg is gericht op de moderne, herboren disco sound, terwijl Paradiso de nieuwe beats sound herbergt, waarin dubstep, hiphop en electronica elkaar kruisen. De passe-partouts van 5 days off en een aantal programma’s zijn inmiddels uitverkocht, evenals Paul Kalkbrenner op zondag 7 maart in de Melkweg. Voor verschillende andere programma’s zijn nog wel kaarten te koop.

In samenwerking met DJBroadcast magazine is het publiek uitgedaagd om een mixtape in te sturen waarmee een toffe prijs te winnen valt: een optreden op 5 days off, als afsluitende artiest in de bovenzaal van Paradiso op de openingsavond. Op de site kunnen de mixen van de vijf finalisten (Khalil, J-O-B-B, TomDJ, Baz Reznik en Niels den Daas) beluisterd worden en kan er gestemd worden op de beste mix. Het publiek bepaalt dus!

Voor de tiende editie heeft 5 days off een special item te koop: een sneaker! Samen met de Amsterdamse skatewinkel Ben-G en het hippe sneakermerk StampD’ LA is er een gelimiteerde schoen ontworpen waarvan slechts 100 paar zijn gemaakt en 80 paar te koop zijn voor het publiek. Ben-G bestaat alweer vijf jaar en staat bekend om zijn exclusieve selectie van sneakers en kleding. StampD’ LA is een exclusief merk dat gespecialiseerd is in high-end streetcouture en werkte al samen met talloze beroemdheden zoals N.E.R.D. en Lil’ Wayne. De X 5 days off X Ben-G X StampD’ LA X sneaker is vanaf 25 februari exclusief bij Ben-G (Nieuwezijdse Voorburgwal 142, Amsterdam) te koop voor 75 euro. Voor verdere informatie en foto’s kunt u kijken op http://www.5daysoff.nl/merchandise en www.ben-g.nl.

Shy Child heeft helaas het optreden op zondag 7 maart in de kleine zaal van Paradiso moeten afzeggen. Groove Armada treedt wel gewoon op in de grote zaal van Paradiso.

5 days off
Woensdag 3 - zondag 7 maart 2010
Amsterdam - Melkweg, Paradiso, Nederlands Instituut voor Mediakunst
Entree: passe-partout Melkweg / Paradiso € 70 (excl. servicekosten en lidmaatschap)