Wende No.9 LIVE

18-01-2010 @ 16:52

In oktober 2009 verscheen Wende’s succesvolle eerste Engelstalige album No.9, dat met groot enthousiasme door de pers werd onthaald. In een serie van drie tours presenteert Wende dit nieuwe door haar zelf geschreven repertoire op verschillende manieren aan het publiek. De eerstvolgende tour is ‘CHAOS’, die op 10 april a.s. van start gaat.

Allereerst was er haar CLUBTOUR in het najaar van 2009, een serie concerten in de Nederlandse popzalen die van start ging bij de albumrelease. Deze leidde tot een optreden op het Noorderslag-festival, en optredens op de komende zomerfestivals.

De tweede tour van het podium-drieluik betrof haar CONCERTZALENPROJECT Breder dan Klassiek’ met het strijkorkest Amsterdam Sinfonietta, in januari 2010. De nieuwe nummers van haar No.9 repertoire werden gecombineerd met een aantal Wende-klassiekers, gearrangeerd voor strijkorkest met ritmesectie. Wende werkte met theatrale elementen, waaronder dans.

De derde serie optredens, in april en mei 2010, is de THEATERVOORSTELLINGChaos’. Deze tour, waarin Wende haar liedjes uitkleedt tot de muzikale essentie, wordt de meest theatrale van de drie. ‘Chaos’ is een zoektocht naar het mooiste verhaal van de liefde waarin ook Wende’s verborgen talenten aan bod komen.

Met deze drie tournees op zak verwerkt Wende vervolgens de ervaringen in haar nieuwe theaterproject, dat in het najaar van 2010 te zien is in de grote theaterzalen, met als afsluiting twee avonden in het Amsterdamse Carré.

www.wende.nu