C-Mon & Kypski vs Metropole Orkest openen Noorderslag Festival

26-12-2009 @ 11:31

C-Mon & Kypski gaan samen met het Metropole Orkest en onder andere Jiggy Dje, Torre Florim (De Staat) en Janne Schra (Room Eleven) op zaterdag 16 januari Noorderslag openen. Deze eenmalige samenwerking met een allstar line up is een initiatief van de NOS, 3FM, het Metropole Orkest en EuroSonic Noorderslag en laat zien hoe rijk de Nederlandse muziekscene is.

Simon Akkermans alias C-Mon: ‘Wij maken muziek in alle mogelijke genres van pop, electro, rock, funk naar Balkan, flamenco, ska en dubstep, dus hokjes denken zit niet echt in ons systeem. Het is voor ons een grote uitdaging om samen met het Metropole Orkest en de gastmuzikanten een gave show neer te zetten.

Het Metropole Orkest begeleidt regelmatig (inter)nationale popartiesten als Eddie Kowalczyk en Within Temptation maar de samenwerking met C-Mon & Kypski en gasten is ‘een heel nieuwe uitdaging waar we veel zin in hebben!’ Dirigent is Jules Buckley uit London, de jonge vaste gastdirigent van het Metropole Orkest. Arrangementen komen van Calle Rasmusson, Vladimir Nikolov, Lutz Haefner en Jules Buckley zelf, die in samenwerking met C-Mon & Kypski een remix maken van het materiaal.

De gasten die C-Mon & Kypski en het Metropole Orkest zullen versterken zijn:
Jiggy Dje, Benjamin Herman & Jules Deelder, Giovanca, Torre Florim (De Staat), Dio, Janne Schra (Room Eleven) en Anneke van Giersbergen (Agua de Annique).

Meer informatie over de line-up van EuroSonic Noorderslag 2010 zie www.eurosonic-noorderslag.nl.