DON MCLEAN IN CARRÉ

19-12-2009 @ 14:10

Maandag 19 april geeft de Amerikaanse singer-songwriter Don McLean een eenmalig concert in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

Don McLean begint zijn carrière als folk zanger. In 1969 strijdt hij samen met zijn mentor Pete Seeger voor een schonere Hudson rivier en brengt hij zijn eerste album ‘Tapestry’ uit. Zijn wereldwijde doorbraak komt in 1971 met ‘American Pie’ het titelnummer van zijn tweede album. Dit nummer, in 2000 gecoverd door Madonna, haalt niet alleen de #1 positie, het wordt alom gezien als een van de meest belangrijke nummers van de 20e eeuw.
 
McLean haalt ook de hitlijsten met ‘Vincent’, een eerbetoon aan Vincent van Gogh. Dit nummer naar aanleiding van de eerste zin van het lied ook bekend onder de titel ‘Starry Starry Night’, gaat over het Van Goghs schilderij ‘De sterrennacht’. In 1981 bereikt McLean opnieuw de eerste plaats met het Roy Orbison nummer ‘Crying’. Daarna volgen nog de bescheiden hits ‘Castles In The Air’ en ‘Since I Don’t Have You’. In 2004 is McLean opgenomen in de “Song Writers Hall of Fame” in New York. In mei van dit jaar verscheen zijn meest recente album ‘Addicted to Black’. Voor zover bekend is dit het eerste concert van McLean ooit in Nederland.

Don McLean
America’s legendary singer-songwriter
Maandag 19 april 2010
Koninklijk Theater Carré – Amsterdam
Entree: € 51, € 48, € 44, € 39, € 36 (exclusief servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur