Connecting the dots met Symon in 2010

13-12-2009 @ 15:41

Symon komt op 1 febrauri 2010 met zijn debuut album 'One And One Makes Three'. Toegeven: één plus één is feitelijk gezien geen drie, maar wanneer deze som toegepast wordt op ons gevoelsleven blijkt de uitkomst niet altijd te vangen in vaststaande feitjes. Gevoelsmatig kan het antwoord dus best drie zijn, aldus Simon Binkenborn, de 28-jarige singer-songwriter die met zijn band Symon een opmerkelijk gevarieerd debuut heeft gemaakt.

De van oorsprong Duitse singer-songwriter studeerde in 2007 af aan het Conservatorium in Amsterdam. Met het nummer ‘Superstitious’ werd hij in 2008 Serious Talent op 3FM en won hij met datzelfde nummer op Radio 2 de Car Classics Composition Competition. Op ‘One And One Makes Three’ ontpopt Binkenborn zich als een echt gevoelsmens. Het album kent een grote variatie: van gedreven, dansbare indierock tot prachtige ballades en solide poprocktracks. Die afwisseling vindt zijn oorsprong in het gevoelsleven van Binkenborn. Denk aan een mengeling van oa Coldplay, Incubes, Blocparty en Nick Drake.

De band kan ondertussen al terugkijken op flink wat podiumervaring en is net klaar met een behoorlijk aantal data in de Serious Talent Tour van 3FM samen met o.a. Miss Montreal en Bertolf. Daarnaast verzorgde Symon het voorprogramma van o.a. Colbie Caillat, Justin Nozuka, Ronan Keating en Wouter Hamel.

Nu is de tijd aangebroken voor het grote werk; op basis van dit sterke debuut ‘One And One Makes Three’, de catchy single ‘Cut Me Loose’ en veel liveoptredens moet 2010 wel hét grote jaar voor Symon gaan worden.
(pias)