TRIJNTJE OOSTERHUIS BRENGT ODE AAN MICHAEL JACKSON

04-12-2009 @ 17:24

Met het nieuwe album Never Can Say Goodbye eert Trijntje Oosterhuis de nalatenschap van Michael Jackson en haar liefde voor zijn muziek. Samen met gitarist Leonardo Amuedo boog ze zich over hun favoriete liedjes. Uiteindelijk staan er 14 tracks op Never Can Say Goodbye, waaronder bekende nummers als Rock With You, Human Nature en One Day In Your Life.

Trijntje is uitermate verguld met het resultaat. 'Het is een project dat puur uit liefde voor zijn muziek is ontstaan. De dood van Michael Jackson heeft mij erg aangegrepen. Toen ik hoorde dat hij was overleden, heb ik echt in de keuken staan huilen.' Kort daarna kwam Leonardo Amuedo naar Nederland en stelde aan
Trijntje voor om met een aantal Jackson-songs aan de slag te gaan. 'Geen moment hadden Leonardo en ik het idee om het ook daadwerkelijk uit te brengen.' De zangeres heeft lang in dubio gestaan of ze Never Can Say Goodbye wel moest uitbrengen. 'Maar de uitkomst ligt zo dicht bij mij. Ik heb niet geprobeerd om als Michael Jackson te klinken. Dat zou belachelijk zijn. De echte grote hits zijn in een medley samengevat.
Maar mijn favoriete ballads zoals I Just Can't Stop Lovin You, Gone Too Soon en Human Nature staan er allemaal op
.' Trijntje nam de songs in de herfst op in haar tuinhuisje achter haar huis in Noord-Holland.
Allemaal erg low budget en zonder producer. 'Daardoor klinkt het eerlijk en puur. Dit project is geboren uit liefde voor de muziek. Je mag gerust weten dat ik echt nachtmerries heb gehad omdat er misschien toch mensen zijn die er verkeerd op zullen reageren. Ik ben altijd erg zorgvuldig en discreet geweest in alles wat ik doe.'

Eind november verscheen als laatste in de Bacharach cylcus de Blu-ray, DVD + Highlights CD en de dubbel CD Best of Burt Bacharach Live, opnieuw een samenwerking met het Metropole Orkest onder leiding van Vince Mendoza.

Never Can Say Goodbye ligt vanaf 4 december in de winkels.
(emi music)