Entertainment Retail Group koopt merknaam The Entertainment Group

27-10-2009 @ 16:52

Entertainment Retail Group, eigenaar van o.a. de franchiseketens Videoland en Movie MAX, heeft de rechten op alle merken en domeinnamen van het failliete The Entertainment Group gekocht.
Tijdens de faillissementsverkoop van het artiestenbureau kwam de Entertainment Retail Group met het hoogste bod op het zeer gewilde kavel bestaande uit 2 geregistreerde woordmerken, 2 geregistreerde beeldmerken en 14 domeinnamen.
 
Wij zijn al vanaf het begin in verband gebracht met onze naamgenoot The Entertainment Group, in goede tijden, maar vooral de laatste weken dus ook in slechte tijden” zegt Ruud Bakker, COO van de Entertainment Retail Group. “Dat heeft onze naam geen goed gedaan. Op deze manier willen we de schade beperken en voorkomen dat een andere partij met deze naam aan de haal gaat”.
 
Wat de Entertainment Retail Group met de merknamen en domeinnamen gaat doen is nog onbekend. “De geruchten over een eventuele doorstart kunnen van tafel geveegd worden en wij zullen niet klakkeloos onze eigen naam gaan veranderen” vervolgt Bakker. “Het woord retail kunnen we niet zomaar laten vallen. Retail is toch een belangrijk onderdeel van onze core business aan het worden nu het grootste deel van onze winkels de switch van verhuur naar verkoop aan het ondergaan zijn.
 
Over Entertainment Retail Group
Entertainment Retail Group is de grootste gespecialiseerde retailer op filmgebied in de Benelux. Videoland Nederland en Movie MAX Moviestores hebben gezamenlijk 400 vestigingen en ruim 200 filmverhuurautomaten. Daarnaast bieden zij meer dan 1500 films op internet aan via interactieve televisie van KPN of de websites www.videolandondemand.com en www.moviemaxonline.eu .