THE WAR OF THE WORLDS TERUG NAAR NEDERLAND IN 2010

27-10-2009 @ 15:13

Op donderdag 25 november 2010 komt Jeff Wayne’s Musical Version of The War Of The Worlds naar de Heineken Music Hall in Amsterdam.

Naar aanleiding van de drie uitverkochte shows in de Heineken Music Hall afgelopen jaar en de uiterst succesvolle en alom geprezen eerdere tournees in de UK, Australië en Nieuw Zeeland, komt Jeff Wayne’s Musical Version of The War Of The Worlds in november 2010 weer terug naar Amsterdam.

Uiteraard is het Jeff Wayne die de 10-koppige Black Smoke Band en het ULLAdubULLA strijkorkest leidt. In deze vernieuwde show staat niet alleen Justin Hayward (The Moody Blues) als The Sung Thoughts of The Journalist op het podium, ook de Australische zanger en acteur Jason Donovan heeft een grote rol als The Artilleryman. Meer grote artiesten met een rol in The War Of The Worlds worden binnenkort bekend gemaakt.

Vertaald naar een hedendaags multi-media-project met bekende nummers als 'Forever Autumn', 'The Eve Of The War' en 'The Spirit of Man', is The War Of The Worlds als live-versie op het podium echt een spektakel. En met onder andere een enorm 3D hologram met verteller Richard Burton, veel vuurwerk en special effects en de reusachtige 10 meter hoge Martian Fighting Machine, is The War Of The Worlds een ware happening!

Het verhaal van The War Of The Worlds is van grote inspiratie geweest. Er verschenen onder andere een televisieserie, films, een computerspel en een album. Het album 'Jeff Wayne’s Musical Version of The War Of The Worlds' uit 1978 vertelt op muzikale wijze het verhaal uit het boek, begeleidt door diverse artiesten.

The War Of The Worlds is oorspronkelijk een sciencefiction roman van H.G. Wells uit 1898 en een van de oudste en bekendste werken over een buitenaardse invasie.
Van het verhaal heeft regisseur Orson Welles een legendarische radiobewerking gemaakt. Dit hoorspel werd op 30 oktober 1938 als Halloween special uitgezonden in het Amerikaanse radioprogramma Mercury Theatre on the Air. Orson Welles wilde zijn hoorspel zo realistisch mogelijk maken en het bestond dan ook voornamelijk uit verontrustende nieuwsberichten die verslag deden van een Martiaanse invasie. Dit veroorzaakte grote paniek bij veel luisteraars, die dachten dat Amerika echt aangevallen werd. De volgende ochtend was dit voorpaginanieuws over de hele wereld.

THE WAR OF THE WORLDS
Donderdag 25 november 2010
Heineken Music Hall –  Amsterdam
Entree: € 66, € 67, € 69
Aanvang: 20.00 uur

Voor dit concert zijn alleen zitplaatsen beschikbaar.