The Sheer docu 'Here And Now And Long Before' op BNN.nl en 101TV

06-10-2009 @ 14:45

Afgelopen zaterdag 3 oktober is de korte documentaire van The Sheer getiteld: “Here And Now And Long Before” over de totstandkoming van het derde en gelijknamige album, in première gegaan. Dit gebeurde tijdens het exclusieve concert dat de band gaf in Teylers Museum in Haarlem in samenwerking met BNN's That's Live.

In de korte film van Jorn van der Putte vertelt de band met minimale middelen de geschiedenis van het schrijven en opnemen in Zweden en Nederland, de uitdaging van de rigoureuze muzikale koerswijziging die werd ingezet en de onderlinge spanningen die dat opleverde. Vooral de invloed van de ervaringen met de gezondheid van songwriter Bart van Liemt op het album wordt ontwapenend openhartig uit de doeken gedaan. Bart bleek, na eind 2006 in kritieke toestand in het ziekenhuis te zijn opgenomen, chronisch nierpatiënt te zijn.

Het resultaat is daarom niet alleen een mooi document van een band die zijn muzikale grenzen onderzocht en zich hervond in een nieuwe stijl, maar het schept ook een waardevol kader voor de verrassende artistieke sprong voorwaarts van The Sheer.

De korte film is te oa zien op www.bnn.nl
/ www.thesheer.com en aanstaande zondag om 22u00 op 101.TV