Nieuw album Tom Musca over schoonheid en pijn: De duivel op je hielen

09-09-2009 @ 14:53

Tom Musca heeft samen met drummer piMba in de afgelopen drie jaar in stilte gewerkt aan het nieuwe album “Lucifer My Love”. Was op het vorige album “A Thousand Lives” (2005) de zoektocht naar een bestemming het hoofdthema, op “Lucifer My Love” staat de strijd met het lot en de duivel centraal. Lucifer, een gevallen engel die zijn leven goed begon maar als duivel eindigde, staat symbool voor de lichte en donkere kanten van het leven. Het lot dat de mens tart maar vaak ook schoonheid laat zien ondanks of juist dankzij alle pijn.

Tom: “Ik wil de duivel ontmaskeren, hem ontdoen van de status die we hem gegeven hebben. Ik wil hem weer zien als een gevallen engel, als iemand die oorspronkelijk goed is. De plaat gaat over mijn pogingen me te verzoenen met het lot, met de lichte en donkere kanten van het leven – de nummers beschrijven de strijd die ik voer met mijn bestemming, maar ook de pogingen om deze strijd los te laten en simpelweg te ervaren wat er is.

Lucifer My Love” bestaat uit organische ritmes in combinatie met lange uitgesponnen klanken, kleine intieme liedjes en krachtige indie rock waarbij het klinkt alsof de duivel Musca op de hielen zit. Invloeden variëren van soundscapes tot Amerikaanse blues, van Engelse rock tot zwarte jazzmuziek uit de jaren 40. Het resultaat van de samenwerking tussen Tom Musca en drummer piMba is een afwisselend album met intieme en intense muziek. Tom Musca’s muziek werd ooit beschreven als 'Tim Buckley meets The White Stripes'.

Lucifer My Love” komt in de Benelux uit via Musca Music / Rough Trade op 5 oktober 2009. Musca Music is het eigen label van de broers Tom en Francis Musca. Tom: “Met Musca Music wilden we een eigen platform creëren waar we al onze creativiteit kwijt kunnen, van muziek tot video’s, foto’s en kunstwerken van bevriende kunstenaars.

Lucifer My Love” cd releaseparty
Zondagmiddag 4 oktober 2009  |  Paradiso  |  Amsterdam
Zaal open: 15:30  |  aanvang: 16:00  |  Tickets: € 9

Meer informatie over Tom Musca kun je vinden op:
www.muscamusic.com
www.myspace.com/tommusca