Daniël Norgren: een nieuwe ster aan het firmament

09-09-2009 @ 13:56

De Zweedse singer-songwriter Daniël Norgren is met zijn album 'Outskirt' goed ontvangen bij de media. Op basis van zijn optredens in eigen land is het nu ook de beurt aan Nederland.
Zijn eerste optreden zal op 21 november op het Crossing Border te Den Haag zijn, en een clubtoer zal natuurlijk spoedig volgen.

de eerste recensies en quotes even:
Hij klinkt soms een beetje als een kruising tussen de Captain Beefheart van voor Trout Mask Replica en Tom Waits circa Swordfishtrombones.  Voor Poor Hearts Avenue zou Willy Deville een roofmoord gepleegd hebben. Je valt van de ene verbazing in de andere. Het best bewaarde geheim van Zweden heet Daniel Norgren.” (Revolver, oktober ’09)

Zoals Ian Siegal in Engeland een revelatie was, zo zal deze Norgren ongetwijfeld ook in Scandinavië en ver daarbuiten doorbreken. Dit album is Norgren’s tweede. Het vorige werd in de Zweedse muziekmagazines al als ‘Best Swedish Record of the Year’ bejubeld. Met deze verrassend inventieve ‘Outskirt’ zal het enthousiasme alleen maar toenemen”. (Rootstime.be)

Norgren paart muzikaliteit aan een gruwelijk grote dosis authenticiteit. Alles ademt een heerlijk enthousiasme en Norgren heeft de juiste intense instelling om het allemaal geloofwaardig te maken. Een heus snoepje voor de fijnproever.” (***** Die Jongen van Jungen – Arrow’s Bluesbox)

Dit is een bijzonder goede plaat. Wat een ontdekking.” (Mark Lefever, VRT Radio 1)

Zeer goede plaat. Ga ik veel van draaien, want keuze genoeg” (Walter de Padua, RTBF Classic 21)

Daniël Norgren
"Outskirt"
label: Cool Buzz/Sonic Rendesvous
booking: www.tornadoconcerts.com
www.myspace.com/danielnorgren