Studmuffins: Soul, blues, rock, pop

25-08-2009 @ 12:05

The Stud Muffins combineren meerdere muziekstijlen op hun geheel eigen wijze tot een unieke en kenmerkende sound. De Cin Weekly (Cincinnati, VS) noemde de muziek “in de stijl van Gavin DeGraw en John Mayer, maar dan beter”.
Met gemiddeld 60 optredens per jaar zijn the Stud Muffins regelmatig te horen en te zien. De band heeft in de afgelopen jaren een noemenswaardige lijst optredens opgebouwd. Enkele hoogtepunten uit het verleden zijn o.a.:

- Optredens op Parkpop en vele andere festivals
- Optredens in ‘t Paard (Den Haag) en vele andere poppodia in Nederland
- Radio’s 1, 2, 3 en 5, KXRadio en vele andere (lokale) radiostations
- 3FM Serious Talent in 2009

Inmiddels zijn the Stud Muffins regelmatig te horen bij 3FM. Daar speelden ze al in de programma’s van DJ’s Rob Stenders, Michiel Veenstra en Gerard Ekdom. Na het behalen van de titel Serious Talent bij 3FM aan het begin van 2009, zijn The Stud Muffins gretig om met hun laatste single ‘Run for Cover‘ definitief een plek in te nemen tussen grote, populaire Nederlandse namen als Blof en Alain Clark.

Maar de blik van de band is niet alleen gericht op Nederland. Met een internationaal groeiende lijst optredens komen ze ook buiten Nederland op stoom. Terwijl de band werkt aan een eerste album, zal zij zich in de aankomende periode ook richten op optredens in omringende landen als Belgie, Duitsland en Engeland.

http://www.studmuffins.nl