HET MOOISTE VAN LENNAERT NIJGH

07-10-2003 @ 22:37

Lennaert Nijgh (29 januari 1945 - 28 november 2002) was een groot tekstschrijver. Met sparringpartner Boudewijn de Groot vormde hij zogezegd de Lennon/McCartney en de Jagger/Richards van Nederland en is hij verantwoordelijk voor een groot deel van de nederlandstalige liederen.

Maar niet alleen Boudewijn zong zijn teksten. Ook Herman van Veen, Liesbeth List, Ramses Shaffy, Marcel de Groot en Rob De Nijs kozen regelmatig voor zijn werk. Lennaert schreef niet alleen over Jan Klaassen de Trompetter, Malle Babbe, Tante Julia en Zuster Ursula. Zijn teksten vertellen ook over de bereikbare en onbereikbare liefde, over eigenaardige types (Leonardo), en zitten vol mededogen (b.v. Een tip van de sluier en Moeder Medea).

Lennaert is niet meer. Zijn werk gelukkig nog wel. Deze CD laat nog eens horen wat voor juweeltjes hij uit zijn pen wist te toveren.

TRACKLISTING: Boudewijn De Groot - Avond / Herman Van Veen - Liefde Van Later / De Dijk - De Wilde Jager / Marcel De Groot - Vrede / Liesbeth List - Een Grijze Lente / Rob De Nijs - Tegen Beter Weten In / Astrid Nijgh - Ik Doe Wat Ik Doe / Ramses Shaffy & Liesbeth List - Aan De Andere Kant Van De Heuvels / Stef Bos - Een Tip Van De Sluier / Boudewijn De Groot - Onderweg / Rob De Nijs - Kijken Hoe Het Morgen Wordt / Joost Nuissl - Reizigers Nachtlied / Liesbeth List & Ramses Shaffy - Pastorale / Boudewijn De Groot - Zonder Vrienden Kan Ik Niet / Cobi Schreijer - Moeder Medea / Liesbeth List - Endymion / Astrid Nijgh - Misstap / Boudewijn De Groot - Een Wonderkind Van 50 / Rob De Nijs - Leonardo / Boudewijn De Groot & Jan Rot - Naast Jou.

VARIOUS 'MOOISTE VAN LENNAERT NIJGH'

Bestelnummer CD: 9807466

release: 13 oktober (2003) universal music

http://www.lennaertnijgh.nl/