TAYLOR SWIFT: YOUNG & BEAUTIFUL

18-07-2009 @ 16:12

23 november 2009 optreden in London's Wembley Arena
Eén van de meest opzienbarende nieuwe muzikale ontdekkingen van de afgelopen twee jaar is ongetwijfeld de Amerikaanse singer-songwriter Taylor Swift (1989). Dit jonge talent wist in haar geboorteland miljoenen fans aan haar te binden met haar muziek, die een brug slaat tussen diverse muzikale genres (pop, country, rock). Sinds maart 2009 is ze ook bezig om Europa te veroveren met haar internationale debuutalbum FEARLESS. Het album bevat haar Amerikaanse hits 'Our Song', 'Teardrops On My Guitar', 'Should’ve Said No', en natuurlijk de #1 hit 'Love Story', dat in slechts twee weken de top 5 van de Billboard Hot 100 bereikte, en waarvan in de U.S. bijna meer dan 1 miljoen downloads zijn verkocht.
Over geheel 2008 wist Taylor van zowel haar debuutalbum, als van 'Fearless' samen meer dan 4 miljoen ex. te verkopen alleen in de VS (bron: Nielsen Soundscan). En volgens het toonaangevende blad Forbes heeft ze tot nu toe al meer dan $18 miljoen aan inkomsten gegenereerd.
Ze is pas 19 jaar oud, maar laat een volwassen sound horen in haar zelfgeschreven liedjes. Luister maar naar de hit 'Love Story' (“een song gebaseerd op Romeo & Juliet, maar dan met een moderne twist”), het bedachtzame 'Fifteen' of het wijze 'White Horse', ook te horen in de tv-serie Grey’s Anatomy.

Bekijk hier de videoclip Love Story .

Taylor Swift - Fearless
Release: 06 Maart 2009
label: big machine
Universal Music

download album
http://www.myspace.com/taylorswift