Whitney Houston onthult komst van nieuw album 'I Look to You'

17-07-2009 @ 19:30

 Afgelopen donderdagavond 16 juli onthulde Whitney Houston in gezelschap van haar ontdekker Clive Davis in London de cover van het op 1 september a.s. uit te brengen nieuw album 'I Look to You' van de diva. Het wordt het eerste nieuwe album van Whitney sinds 2002.
De lange periode van afwezigheid heeft Whitney nodig gehad om af te komen van haar verslaving van cocaine.
Clif Davis, Sony Music chief creative officer in de US, heeft de volledige regie in handen en dat betekent alleen maar goed nieuws. Hij is de juiste man op de juiste plaats om deze comeback gestalte te geven.
Whitney Houston is de enige zangeres in de muziekgeschiedenis, die het lukte om 7 #1 hits achter elkaar te scoren. En dat is slechts één van de vele bijzondere momenten uit haar muziekcarriere.
Met de verkoop van meer dan 105 miljoen albums heeft ze zelfs meer verkocht dan artiesten als Barbra Streisand, Elton John, Rolling Stones, Bruce Springsteen, Neil Diamond, Queen en behoort bijna tot de 10 best verkopende artiesten allertijden.

Enkele weken geleden lekte al een nummer op het web: "I Didn't Know My Own Strength", geschreven door Diane Warren.
Andere artiesten die meewerkten aan het album zijn Alicia Keys, R. Kelly, Stargate en Akon, met wie Whitney Houston het duet "Like I Never Left" zingt. Ook staat er een nummer op het album van Leon Russell, getiteld "A song for you" dat hij in 1970 schreef. De vermoedelijke eerste single wordt "Call you tonight".
Andere titels zijn: "Million Dollar Bill", "Nuthin' But Love", "I Didn't Know My Own Strength", "For the Lovers", "I Look to You" en "Worth It."

De verwachtingen zijn zeer hoog gespannen en door de presentatie in London is duidelijk gebleken dat Whitney er veel zin in heeft.
(sony music)