Tweede Spinvis-album Goud

26-06-2009 @ 15:32

En zo werd langzaam maar zeker Dagen van gras, dagen van stro 'goud'. Oftewel: sinds het album op 28 november 2005 verscheen, kochten meer dan 30.000 mensen het tweede album van Spinvis, als compact disc, digitaal of op vinyl. Eerder al werd ook het debuut van Spinvis heel vaak verkocht en 'goud'.

Stukken van beide albums, maar ook enkele nieuwe liederen, worden op best wel onnavolgbare wijze gebruikt in Spinvis' laatste voorstelling Kamermuziek. Begin dit jaar trok hij daarmee door de theaters en deze zomer staat hij er mee op De Parade opdat ook het grote publiek dit muzikale schouwspel mee kan maken, bijvoorbeeld dit weekend in het Haagse Westbroekpark en daarna nog in Utrecht en Amsterdam.
Ook in Amsterdam wordt op 29 augustus in het Planetarium van Artis de voorstelling Sol opgevoerd, met bij leven & welzijn Simon Vinkenoog dan weer op een toneel.
En dan is het herfst in Nieuwegein en gaat er gereisd worden naar Amerika, Vlaanderen, Berlijn en het Roergebied. Al doende gaan er nog meer hits gemaakt worden ook. Die komen dan weer op een album, ergens in 2010.

'Wacht maar af', zegt Erik de Jong na eerst 'hoera' te hebben geroepen op deze Dag van Goud. 'Alles is net begonnen, ik weet nu pas hoe het moet. Dit is alleen maar een begin.'

Spinvis deze zomer:
26 t/m 29 Juni - Den Haag Westbroekpark
23 t/m 26 Juli - Utrecht Moreelse Park
5 t/m 9 Augustus - Amsterdam Martin Luther King Park
29 Augustus - Amsterdam Artis Planetarium

Meer over 'Kamermuziek'
www.spinvis.nl | www.excelsior-recordings.com