Ex Postmen zanger Shyrock verder als Maikal X

24-06-2009 @ 08:52

Shyrock aka Rollarock oftewel Michael Parkinson, de voormalige leadzanger van de best verkopende hiphop/reggae band ooit in Nederland, Postmen, gaat eindelijk solo! Michael is mede oprichter en gastheer van Jamrock, een van de grootste dancehall feesten en communities van NL en Europa. Verder kennen we Michael behalve van Postmen, ook van talloze samenwerkingen met o.a. Gotcha! , Opgezwolle, Extince en U-niq. En nu is de tijd daar om zijn eigen weg in te slaan onder de naam Maikal X.

Zijn unieke en hypnotiserende stem heeft de internationale reggae wereld reeds in beroering gebracht na het uitbrengen van zijn eerste promo nummer.
Voor deze nieuwe solocarrière tekende Maikal bij Rock ’N Vibes Entertainment, hetzelfde label als de inmiddels ver over onze grenzen bekende reggae ster Ziggi!
Zondag 28 juni 2009 verzorgt Maikal X met zijn Evolution band het afsluitende optreden op het XStage (19u55) van de 29e editie van het Parkpop festival in het Zuiderpark in Den Haag (vorig jaar goed voor meer dan 250.000 bezoekers!).

Als speciale gast zal Alaine, de grote Jamaicaanse reggae diva, haar opwachting maken. Tijdens dit concert speelt Maikal X de songs die hij aan het maken is voor zijn nieuwe, in de eerste helft van 2010 te verschijnen album, waaronder het nummer “Bear With Me” (#2 in de Xchart van FunX), geproduceerd door niemand minder dan de Jamaicaanse top producer Don Corleon (bekend van de vele hits van Sean Paul). Het uit te brengen album zal geproduceerd worden door Mr. Rude van Rock ‘N Vibes.

Maikal X – zang / Alaine - zang / Pablo - gitaar / Rebbel – bas / Luvano – keys / Gregory Pataca -drums /Aldina – backing / Rakel - backing

Binnenkort te zien en te horen:
Zondag 28 juni: Parkpop – Zuiderpark – Den Haag
Zaterdag 4 juli: New Attraction - Groningen
Zondag 5 juli: Afrique Carib - Almere
Zondag 12 juli: Werfpop – Leiden
Zaterdag 1 augustus: Raw Rythm festival - Amsterdam
Vrijdag 14 augustus: Paulusfeesten – Oostende (BE)

www.maikalx.com