RAPPER DIGGY DEX + SINGER/SONGWRITER EVA DE ROOVERE RELEASEN: SLAAP LEKKER

19-06-2009 @ 12:02

Vanaf deze week is de nieuwe single 'Slaap lekker (Fantastig toch)' van Diggy Dex featuring Eva De Roovere verkrijgbaar. Het nummer is een opmerkelijk samenwerkingsverband tussen de Nederlandse rapper en de Vlaamse singer/songwriter. Het nummer is gebaseerd op De Rooveres originele single 'Fantastig toch' uit 2006; nu met flows van vader in spe Diggy Dex.

Diggy Dex vertelt op Lijn5.com hoe het project tot stand is gekomen: "Ongeveer een jaar terug zat ik bij mijn onderbuurvrouw te kaarten en zette zij de cd op van Eva De Roovere. Toen ik het liedje 'Fantastig toch' hoorde, was ik gelijk verkocht door haar opmerkelijke stemgeluid. Ik nam de cd mee en ging wat aan de slag met dat liedje. Beetje knippen, ordinair 'lenen' en drums eronder gezet. Ik liet de beat aan wat mensen horen en die reageerden gelijk erg enthousiast. Langzamerhand ben ik wat teksten erop gaan schrijven en heb het eindresultaat naar Eva De Roovere zelf gestuurd met de vraag of ik het eventueel mocht gebruiken voor in de toekomst. Eva en haar management reageerden erg enthousiast en stelden voor om het nummer uit te brengen als single deze zomer. Van het een kwam het ander en nu ligt de single vanaf deze week in Nederland en België in de (digitale) winkel."

Donderdagochtend 18 juni was het tweetal live te horen op 3FM bij Giel Beelen. Dinsdag 23 juni zijn Dex en Eva te gast in het programma 'Kijk Dit Nou' van 16.30 tot 17.30 uur op TMF. Komende week komen ze ook voorbij op FunX, 100%NL, Radio 2 en het Belgische Radio 1. De single is te koop in de muziekwinkels en online via onder andere: iTunes, Radio 538, Nokia Music en MSN Music. De track beluisteren (en vrienden worden met Diggy Dex) kan via: http://diggydex.hyves.nl . De bijbehorende videoclip zal vanaf volgende week te zien zijn op de bekende muziekzenders en staat nu al op YouTube .

Meer Diggy Dex en Eva de Roovere
Diggy Dex, officieel Koen Jansen, is sinds 2000 actief met de Amersfoortse hiphopformatie D.A.C. In 2006 verscheen zijn solodebuut 'Verhalen vanuit de sofa' en in 2007 werd de single 'Vier woorden' op videoclip uitgebracht, waardoor het bredere publiek kennis maakte met Diggy Dex. De Nederlandse rapper/producent bracht in september 2008 zijn tweede album 'Mayonaise voor de Ziel' uit. Met lovende recensies op zak van o.a. Nieuwe Revu, 3voor12 en NRC Next trekt Diggy Dex momenteel langs de Nederlandse podia en festivals. Door zijn energieke optredens bouwt hij een stevige live reputatie op. Voor meer informatie, tour data en boekingen zie: www.diggydex.nl en www.representagency.nl.

De Vlaamse singer/songwriter Eva De Roovere staat bekend om haar aandoenlijke en unieke stemgeluid. In 2006 brak ze door met haar platina solo-debuutalbum 'De Jager', een cd vol Nederlandstalige rootspop die wekenlang in de Nederlandse en Vlaamse Album Top 50 stond. De opvolger 'Over & Weer' (april 2008) is inmiddels een gouden album en leidde tot talloze concerten waaronder twee in Carré (Amsterdam) en optredens in het voorprogramma van Ilse de Lange.
Meer info: www.evaderoovere.be .