Debuut GARY GO: verrassend

07-06-2009 @ 12:47

Gary Go is een Britse pop-rock singer/songwriter en producer.
Hij is geboren in de omgeving van het Londens Wembley stadion en komt al vroeg in aanraking met muziek dankzij het bandje van zijn oudere neef. Hij leert de muziek kennen van o.a. David Bowie, T.Rex, Queen, Bob Dylan, Simon & Garfunkel en Michael Jackson.
Nadat hij zijn eerste casio krijgt op 5-jarige leeftijd van zijn neef, probeert hij muziek te schrijven. Hij verlaat vroegtijdig school om een baan aan te nemen in een opnamestudio. Hij maakt zelfs zijn eigen opnamestudio: The Canvas Room en neemt zijn eerste EP op: "the So So...E.P." en begint met optreden. Heel toevallig hoort iemand die in een grote studio in New Jersey USA werkt zijn EP en hij wordt uitgenodigd om daar een nieuwe Ep op te nemen: The Diary Of Rodney Harvey. Hij brengt daarna een paar maanden door in Manhattan met werken, optreden, muziekschrijven, gaat terug naar New Jersey, koopt een nieuwe Casio en gaat nummers schrijven voor zijn eerste album.
Intussen werkt hij met artiesten als Joseph Arthur, Juliette Lewis, Carina Round, en James Morrison.
Zijn debuutsingle is getiteld "Wonderful" en verschijnt op 16 februari 2009 in Engeland en haalt er de nodige radio-support mee en als resultaat de #25 positie in de eerste week van release in de UK Top 40.
Zijn debuutalbum 'Gary Go' verschijnt op 25 mei en komt binnen op #22 in de UK Album chart.
Een van de meest opvallende tracks van dat album is het nummer "Open arms"

Track listing 'Gary Go':
01. Open Arms
02. So So
03. Engines
04. Wonderful
05. Life Gets In The Way
06. Brooklyn
07. Refuse To Lose
08. Honest
09. Heart And Soul
10. Speak
11. Black And White Days

http://www.garygo.com/
"Wonderful" http://www.youtube.com/