Speciale 3DVD Deluxe release van Jeff Buckley "Grace Around The World"

04-06-2009 @ 16:38

Twee jaar lang vloog Jeff Buckley (1966-1997) de wereld over om zijn, inmiddels legendarische, album “Grace” (aug. 1994) te promoten. Hij startte een tournee waar geen eind aan leek te komen, sleutelend aan nummers en setlist om zo goed mogelijk voor de dag te komen. De tour was getiteld: “Grace Around The World Tour”.
Voor het eerst is al het beste live materiaal van Buckley’s “Grace Around The World Tour” verzameld en uitgebracht als DVD, DVD+CD en 2DVD+CD Deluxe. Op de DVD zijn TV optredens uit de VS, Duitsland, Japan, Engeland en Frankrijk te zien. De DVD bevat negen nog niet eerder uitgebrachte live opnames van Grace (de CD nog twee extra), plus interviews, backstage materiaal van Buckley en band, en een in-studio video van “Hallelujah” als bonusmateriaal.
De 'deluxe editie' bevat tevens de prachtige documentaire “Amazing Grace” van ruim een uur, in nauwe samenwerking met Jeff’s moeder en fans. De documentaire geeft een intieme kijk op zijn band met de muziek en bevat nooit vertoonde optredens, unieke backstage beelden en interviews met bekende artiesten die een ode brengen aan Jeff Buckley. “Amazing Grace” is een onvergetelijke introductie tot - en tegelijkertijd afscheidsnoot van - Jeff Buckley, een unieke legende. De deluxe editie wordt gecompleteerd met een prachtig boekje vol interviews, nooit vertoonde foto’s en reproducties van memorabilia.

Zijn dood in 1997 leek in eerste instantie mysterieus (drugs, alcohol, zelfmoord?), maar uit een politierapport uit die tijd blijkt dat hij per ongeluk is verdronken. Er staat een TV uitzending van de documentaire "Amazing Grace" in de planning, een datum is nog niet bekend.
http://www.youtube.comHallelujah

Jeff Buckley "Grace Around The World"
Releasedate: 08.06.2009
3 DVD deluxe: 88697517072
CD: 88697524902
DVD: 88697529139
(sony music)

www.myspace.com/jeffbuckley

www.jeffbuckley.com/home.asp